Πόσο μας αρέσει στην Κύπρο να έχουμε δυο μέτρα και δυο σταθμά. Λατρεύουμε να βγάζουμε νόμους και να τους ερμηνεύουμε κατά το δοκούν. Αυτό ισχύει περίτρανα και στα φεστιβάλ της ΕΔΟΝ. Κάθε χρόνο γεμίζουν τις κολώνες της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου με αφίσες, τοποθετούν και πάλι αφίσες ακόμη και σε φώτα τροχαίας, αλλά σε αυτή την περίπτωση κανείς δεν θυμάται τους Νόμους ή τους κινδύνους που εγκυμονεί η όλη κατάσταση.

Ξαφνικά και μόλις ολοκληρωθούν (όπως κάθε χρόνο) τα φεστιβάλ της ΕΔΟΝ θυμούνται να ενεργοποιήσουν τους νόμους και μάλιστα σώνει και καλά για να μας προστατέψουν ως πολίτες διότι ελλοχεύει ο κίνδυνος. Παρουσιάζουμε αυτούσια την ανακοίνωση για το σχετικό θέμα για να αντιληφθεί ο κάθε πολίτης του λόγου τ’ αληθές.

Διευκρινίζεται ότι η Αρχή δεν παραχωρεί άδειες ανάρτησης διαφημιστικών πινακίδων στο δίκτυό της και ως εκ τούτου η τοποθέτηση τους στους πασσάλους, πέραν του ότι εγκυμονεί κινδύνους, αποτελεί και παράνομη επέμβαση στην ιδιοκτησία της.

Όπως αναφέρεται, η ανάρτηση διαφημιστικών πινακίδων από τρίτους τόσο στους ξύλινους πασσάλους της ΑΗΚ όσο και στις μεταλλικές κολώνες οδικού φωτισμού, πέραν της οπτικής ρύπανσης που προκαλεί δημιουργεί και θέματα ασφάλειας, αφού οι πινακίδες παρεμποδίζουν τις εργασίες του προσωπικού της ΑΗΚ.

Επίσης, τίθεται θέμα ασφάλειας των προσώπων που τις τοποθετούν, αφού παρεμβαίνουν σε ηλεκτρικούς πασσάλους χωρίς την άδεια της Αρχής.