Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat στο 17,5% του ενεργού πληθυσμού αυξήθηκε η ανεργία στην Κύπρο κατά τον μήνα Δεκέμβριο 2013, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 78.000 άτομα.

Το ποσοστό ανεργίας αφορά στους άνδρες 18,4%, στις γυναίκες 16,6% και στους νέους κάτω των 25 ετών 40,8%.

Την ίδια στιγμή, το ποσοστό ανεργίας στην Ευρωζώνη παραμένει αμετάβλητο και στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρουσιάστηκε μικρή μείωση.

Με την Κύπρο να κρατάει την πρωτιά σε ότι αφορά την ανεργία προβληματισμό μας δημιουργεί το γεγονός ότι σύμφωνα με τη Eurostat και πάλι, υποχώρησε ο πληθωρισμός εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όπως καταδεικνύουν τα στοιχεία υπήρξε αύξηση στη μέση ετήσια τιμή των τροφίμων 1,7% για τον Δεκέμβριο.

Εν αναμονή των οριστικών στοιχείων που θα δημοσιοποιήσει η Eurostat έντονο προβληματισμό μας προκαλούν τα προαναφερθέντα ενδεικτικά στοιχεία. Με τις τιμές των ειδών πρώτης ανάγκης να αυξάνονται με τους ίδιους ταχύτατους ρυθμούς που αυξάνεται και η ανεργία αναρωτιόμαστε που έχει σκοπό να οδηγήσει τον λαό ο Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος προεκλογικά έδινε υποσχέσεις για ένα κράτος πρόνοιας και ευημερίας.