Στο πλαίσιο συναντήσεων του με τους Αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων, ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου Πέτρος Αγαθαγγέλου και το μέλος του συλλόγου – Πρόεδρος της επαρχιακής Λάρνακας Γιώργος Μηλιώτης, συναντήθηκαν στα γραφεία μας με τον Πρόεδρο της Παράταξης μας Χρίστο Χρίστου.

Σκοπός της συνάντησης, όπως ανέλυσε ο κ. Αγαθαγγέλου, η ενημέρωση για τα πολλά προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την μη εφαρμογή της νομοθεσίας για το Γενικό Σύστημα Υγείας και η καταγγελία ότι δεν υπάρχει εποπτικός μηχανισμός, δεν υπάρχει ηλεκτρονικός φάκελος του κάθε ασθενή, παρά μόνο οι συνταγές του για φάρμακα, και προχωρώντας ένα βήμα παρά πέρα, αποκάλυψε πως δυστυχώς το ΓΕΣΥ έχει μετατραπεί για πολλούς «εργοτάξιο καταχρήσεων», για νοσηλευτήρια αλλά και για ανειδίκευτους ιατρούς.

Γίνεται «πάρτι εκατομμυρίων», συμπλήρωσε ο Πρόεδρος του ΠΙΣ. Ως Ιατρικός Σύλλογος, πρόσθεσε, είμαστε υπέρ της συνέχισης του θεσμού αλλά αν συνεχίσει έτσι, προειδοποίησε ότι θα καταρρεύσει, γιατί τέθηκαν προϋποθέσεις εξ αρχής που δεν τηρήθηκαν.

Σοβαρότατες ανησυχίες εξέφρασε ο Πρόεδρος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ) Χρίστος Χρίστου. «Η Παράταξη μας» είπε, «προειδοποίησε ουκ ολίγες φορές για τα προβλήματα που φτάνουν κοντά μας καθημερινά και τα ζούμε», διαβεβαιώνοντας την αντιπροσωπεία του ΠΙΣ ότι «το Ε.ΛΑ.Μ δεν θα ανεχθεί σκανδαλώδεις νοοτροπίες και συμπεριφορές, θα θέσει το θέμα εκ νέου στην βουλή και θα διαφυλάξει τα συμφέροντα των πολιτών και των ασθενών».