«Στόχος του ΕΛΑΜ είναι να τιμήσει με τις πράξεις του την ψήφο και την εμπιστοσύνη των συμπολιτών του και να αποδείξει ότι το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο είναι μία ανερχόμενη πολιτική δύναμη, η οποία μπορεί να εκφράσει ένα ώριμο και σοβαρό πολιτικό λόγο, όπως έπραξε και τα τελευταία χρόνια μέσα στο Κοινοβούλιο». Αυτό δήλωσε ο Σωτήρης Ιωάννου, που σε ηλικία 26 ετών γίνεται ο νεαρότερος βουλευτής που εξασφαλίζει έδρα στη νέα Βουλή των Αντιπροσώπων. Ο κ. Ιωάννου εξελέγη στην εκλογική περιφέρεια Λάρνακας.

Μιλώντας στον Active o κ. Ιωάννου εξέφρασε την ευχή ότι το ΕΛΑΜ με δύο επιπλέον βουλευτές θα μπορέσει να ενισχύσει ακόμη πιο πολύ τη φωνή του στην πολιτική σκηνή του τόπου.

Κληθείς να σχολιάσει αναφορές της ΕΔΕΚ ο κ. Ιωάννου ανέφερε: «Η ΕΔΕΚ έχει στηρίξει όλη την προεκλογική της εκστρατεία στην σπίλωση και στη συκοφάντηση του ΕΛΑΜ. Προφανώς το μέτρημα δεν τους έβγαινε και έψαχναν τις δανεικές ψήφους που είχαν στις ευρωεκλογές του 2019. Εμείς δεν έχουμε καμία πρόθεση να μπούμε σε τέτοιου είδους συζητήσεις. Το ΕΛΑΜ είναι η 4η πολιτική δύναμη της Κύπρου και σε κάθε εκλογική διαδικασία αυξάνει τον απόλυτο αριθμό των ψήφων του, άρα αντιλαμβάνεστε ότι έχουμε ένα πολύ σοβαρό έργο να επιτελέσουμε και σίγουρα δεν πρόκειται να ασχοληθούμε με φαιδρότητες, όπως αυτές που ακούμε από την ΕΔΕΚ».

«Το πρόβλημα της Κύπρου δεν είναι το ΕΛΑΜ, αλλά η παράνομη μετανάστευση, οι συνεχείς υποχωρήσεις στο Κυπριακό, οι εκποιήσεις, τα σκάνδαλα και η διαφθορά», ανέφερε ο κ. Ιωάννου, επισημαίνοντας ότι με αυτά τα θέματα προτίθεται να ασχοληθεί το ΕΛΑΜ.

Ακούστε το ηχητικό: