Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο συνεχίζει τις ανακοινώσεις υποψηφίων. Πλησιάζουμε την ολοκλήρωση των ψηφοδελτίων σε όλες τις Επαρχίες με ανθρώπους που είναι αγανακτισμενοι με όσα συμβαίνουν γύρω μας με όσα συμβαίνουν στην πατρίδα μας. Με ανθρώπους με γνώσεις και όραμα. Ως εκ τούτου ανακοινώνουμε τον Σοφοκλή (Άκη Σοφοκλέους) για την επαρχία Λευκωσίας.

Βιογραφικό:

Ο Σοφοκλής (Άκης) Σοφοκλέους γεννήθηκε το 1976 στη Λευκωσία. Γονείς του ο Δημήτρης Σοφοκλέους από το κατεχόμενο Ξερό και η Μυροφόρα Χρυσοσπάθη από τη κατεχόμενη Πέτρα. Ο πατέρας του διετέλεσε συνδικαλιστής της ΣΕΚ και ακολούθως ασχολήθηκε με τα ασφαλιστικά, ενώ η μητέρα του είναι συγγραφέας βιβλίων παιδικής λογοτεχνίας και θρησκευτικού περιεχομένου. Είναι πατέρας δύο παιδιών, 14 και 12 ετών.

Αποφοίτησε το 1994 από το Λύκειο Παλλουριώτισσας, ενώ με την ολοκλήρωση της στρατιωτικής του θητείας, απόκτησε πτυχίο Δημοσιογραφίας και Δημοσίων Σχέσεων από το Europa College. Επιπρόσθετα, τον ερχόμενο Μάιο ολοκληρώνει τις σπουδές του στη Νομική στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

Το 1997, παράλληλα με τις σπουδές του, άρχισε να εργάζεται ως δεσμοφύλακας στο Τμήμα Φυλακών. Σήμερα, μετά από 24 χρόνια υπηρεσίας, κατέχει τον βαθμό του Αρχιδεσμοφύλακα, ενώ είναι υπεύθυνος των οκτώ σχολείων για την εκπαίδευση των κρατουμένων. Έχει εκπροσωπήσει διεθνώς το τμήμα Φυλακών σε αρκετά συνέδρια και Ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά προγράμματα Erasmus. Επίσης, σε συνεργασία με το τμήμα φυλακών έχει εκπαιδευτεί από το Γαλλικό Υπουργείο Δικαιοσύνης στο πρόγραμμα “Live Space Crisis intervention” στο Bordeaux, σχετικά με τη διαχείριση κρίσεων.

Έχει διατελέσει μέλος της κλαδικής επιτροπής της συντεχνίας των Δεσμοφυλάκων.

Έχει έντονη δράση στον τομέα του αθλητισμού, ενώ για διάστημα τριών ετών διετέλεσε συνεργάτης της LTV, στη κάλυψη αθλητικών εκδηλώσεων. Επίσης, κατά καιρούς άρθρα του, εθνικού και περιβαλλοντικού περιεχομένου, έχουν δημοσιευτεί σε διάφορες εφημερίδες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο παρελθόν έχει τιμηθεί ως επίτιμο μέλος του ΠΑΝ.ΣΥ.ΦΙ ΑΠΟΕΛ.

Οι έντονες εθνικές του ανησυχίες, τα συνεχιζόμενα σκάνδαλα που συγκλονίζουν την κοινωνία και η εξαθλίωση των πολιτών, τον έχουν ωθήσει να κατέλθει ως υποψήφιος Βουλευτής με το ΕΛΑΜ στην Επαρχία Λευκωσίας, καθώς πιστεύει πως με την εμπειρία του, τις σπουδές του στη Νομική, αλλά κυρίως το ενδιαφέρον του για τα κοινά και την ευημερία του λαού, μπορεί να προσφέρει στη κοινωνία και τη πατρίδα μας.