Σύμφωνα με πληροφορίες γνωστής εφημερίδας, ο Γενικός Εισαγγελέας έδωσε οδηγίες για την διενέργεια ποινικής έρευνας εναντίων δύο υπαλλήλων του Υπουργείου Οικονομικών, οι οποίοι έλαβαν απόσπαση στην Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Κύπρου στην Ε.Ε., για το αδίκημα της απόσπασης χρημάτων από το Δημόσιο με ψευδείς παραστάσεις. Οι εν λόγω υπάλληλοι φέρονται να δήλωσαν ψευδώς ότι στις Βρυξέλλες μετέβησαν με τους συζύγους τους, οι οποίοι δεν εργάζονται, με αποτέλεσμα να λαμβάνουν αυξημένο επίδομα ενοικίου.

Όπως αναφέρει η ίδια δημοσιογραφική πηγή, οι δύο υποθέσεις περιήλθαν στην γνώση των υπουργείων Εξωτερικών και Οικονομικών μετά από σχετική καταγγελία, με την όποια οι σύζυγοι των εν λόγω υπαλλήλων φέρονται να εργαζόταν κανονικά στις Βρυξέλλες και το απέκρυπταν.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το ΤΑΕ Αρχηγείου Αστυνομίας διερευνά τρίτη υπόθεση που βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο και αφορά την οικογένεια στελέχους του Πολιτικού Γραφείου το ΔΗΣΥ. Πιο συγκεκριμένα, υπάλληλος της Κεντρικής Τράπεζας, επίσης αποσπασμένο στις Βρυξέλλες, φέρεται να εξασφάλισε με ψευδείς παραστάσεις διπλωματικό διαβατήριο για την δασκάλα σύζυγο του (στέλεχος του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ), καθώς και μεγαλύτερο επίδομα ενοικίου, δηλώνοντας πως διαμένει με την σύζυγό του στις Βρυξέλλες, την ίδια στιγμή που αυτή βρισκόταν στην Κύπρο και δίδασκε σε σχολείο της Λευκωσίας.

Όπως αναφέρει η συγκεκριμένη δημοσιογραφική πηγή, η υπόθεση αυτή βγήκε στην φόρα, όταν ο Γενικός Ελεγκτής διερευνούσε την παράνομη απόσπαση της εν λόγω δασκάλας στις Βρυξέλλες, που τυγχάνει να είναι μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ.

Παρά τις κάλπικες υποσχέσεις για πάταξη της διαφθοράς και καταπολέμηση των σκανδάλων, καθημερινά βγαίνουν στην φόρα νέα σκάνδαλα που πλήττουν το κύρος και την αξιοπρέπεια της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ο Δημοκρατικός Συναγερμός, που για τα μάτια του κόσμου διατυμπανίζει πως καταπολεμά τα σκάνδαλα, καλά θα κάνει να κοιτάξει τα του οίκου του, καθώς πολλά ανώτατα κομματικά στελέχη από το κυβερνόν κόμμα φέρονται να εμπλέκονται σε σκάνδαλα και κατάχρηση Δημοσίου Χρήματος.