Σε νέες αποκαλύψεις σκανδάλου προχώρησε το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) στην επιτροπή ελέγχου, αναφορικά με το θέμα που ενέγραψε για τις κρατικές χορηγίες που δόθηκαν στο Ράλι Κύπρος.

Μεταξύ άλλων, τονίσθηκε η ανάγκη όπως η διοργάνωση του Ράλι Κύπρος και η διαχείριση της σχετικής κρατικής χορηγίας μεταφερθεί στην Κυπριακή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου, η οποία υπάγεται στον ΚΟΑ. Ξεπερνάει κάθε λογική ενώ υπάρχει Ομοσπονδία, τους αγώνες να αναλαμβάνει μια ιδιωτική εταιρία, η οποία μετά από παραδοχές των παρευρισκομένων αλλά και του ιδίου του Υπουργού Οικονομικών, απειλούσε για να παίρνει χρηματοδότηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Συμβούλιου της εταιρίας βρίσκεται, σύμφωνα και με την ιστοσελίδα τους, και ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος.

Εδώ είναι που εγείρονται και τεράστια ερωτηματικά για την μέχρι τώρα διαχείριση της κρατικής χορηγίας από τον ΚΣΑ, του πρώην Υπουργού Εμπορίου Αντώνη Μιχαηλίδη (που είναι ο Πρόεδρος του ΚΣΑ).

Σύμφωνα με τον Υπουργό Οικονομικών Κωνσταντίνο Πετρίδη η κρατική χορηγία για το Ράλι Κύπρος από το 2003 μέχρι και το 2021 ανήλθε σε €10,3 εκατ. «χωρίς έλεγχο» της διαχείρισης των χρημάτων αυτών.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ανάμεσα στις «απειλές» ήταν ότι η Δημοκρατία θα κληθεί να καταβάλει αποζημιώσεις διότι πληρώματα είχαν έλθει στην Κύπρο, ή ότι «αν δεν το χρηματοδοτήσουμε ίσως (ο αγώνας) γίνει στα κατεχόμενα».

Μετά τις καταγγελίες του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) δόθηκαν οδηγίες να υπάρξει έλεγχος για να εξαταστούν εξονυχιστικά τα παραστατικά των πληρωμών, αφού υπήρξαν αναφοράς για ψευδείς παραστάσεις και τιμολόγια.

Συμπληρώνοντας ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου, Μανώλης Κουλουμάς είπε πως το όλο θέμα οφείλεται στο ότι ο ΚΣΑ θέλει τον έλεγχο του αθλήματος, ενώ μίλησε «για μαγείρεμα βιβλίων» από τον ΚΣΑ. Εκφράζοντας τη συμφωνία του με την αρχή ένα άθλημα μια ομοσπονδία, ο κ. Κουλουμάς είπε πως «εν τη ελλείψει της Ομοσπονδίας ζούσε και βασίλευε μία εταιρεία».

Υποστήριξε μάλιστα ότι πριν δοθεί η κρατική χορηγία το 2021 «μας ζητήθηκε, αν δεν δοθεί η χορηγία, να συμπράξουμε μαζί του (Αντ. Μιχαηλίδη) για να διοργανώσουμε το ράλι στα κατεχόμενα και να πάρουμε τη χορηγία από εκεί διότι έχει καλές σχέσεις με τον Τατάρ».

«Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις, μαρτυρίες και στοιχεία, που υποδεικνύουν λανθασμένη διαχείριση ή και διασπάθιση δημόσιου χρήματος», ανέφερε σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνεδρίας.

Ο Βουλευτής του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) Σωτήρης Ιωάννου σε δηλώσεις του μετά το πέρας της Επιτροπής ανέφερε:

« Δυστυχώς, το ΕΛΑΜ φαίνεται να επιβεβαιώνεται μετά από τις παραδοχές των αρμόδιων φορέων και του Υπουργού Οικονομικών. Από εκεί και πέρα το Cyprus Rally είναι ένα μεγάλο γεγονός για την Κύπρο με πολλαπλά οφέλη. Τα τελευταία χρόνια όμως, βλέπουμε τον θεσμό να υποβαθμίζεται σε τεράστιο βαθμό και θεωρούμε ότι η κύρια αιτία είναι το γεγονός ότι έχει αναλφθεί από μια ιδιωτική εταιρία, με πολιτικές διασυνδέσεις και λειτουργεί με εκβιασμούς.

Είναι ένα πάρα πολύ σοβαρό θέμα, είναι ένα σκάνδαλο με πιθανή εμπλοκή λειτουργών της Κυβέρνησης αλλά και πολιτικών προσώπων.

Εμείς ως Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) απαιτούμε να διερευνηθεί άμεσα, για να μπορούν οι αγώνες να διεξάγονται με τον ορθό τρόπο, μέσω της ομοσπονδίας, για να μπορούν επιτέλους να αναβαθμιστούν.

Έχει ακουστεί στην Επιτροπή Ελέγχου ότι η χρηματοδότηση για το Cyprus Rally γινόταν μετά από εκβιασμούς και με πολιτικούς μάλιστα εκβιασμούς.»

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) για ακόμα μια φορά έρχεται σε σύγκρουση με το πολιτικό κατεστημένο, στέκεται απέναντι στην διαφθορά και αποκαλύπτει όσα οι άλλοι δεν τολμούν να πουν. Ένα σκάνδαλο που με δημόσια παραδοχή εμπλέκονταν ΟΛΕΣ οι Κυβερνήσεις και ο Μαρίνος Σιζόπουλος.