Πριν από ημέρες είχαμε δημοσιεύσει τις δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος μιλούσε για αναβίωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας κάτι που έπρεπε ήδη να μας ανησυχεί εφόσον οι Κυβερνώντες θέλουν σώνει και καλά να μας επιβάλουν την Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία. Μέσω της Δ.Δ.Ο ο Σουλτάνος Ερντογάν εκτός ότι αθώωνεται μια για πάντα για την εισβολή και κατοχή του 1974 θα έχει και δικαίωματα στο ελεύθερο κομμάτι της Πατρίδος μας. Με λίγα λόγια η Τουρκία θα έχει χέρι σε ολόκληρη την Κύπρο κάτι που ασφαλώς είναι στα σχέδια της ανασύνταξης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Όλα τα πιο πάνω επιβεβαιώνονται από τις δηλώσεις του ιδίου του πρωθυπουργού της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) όσον αφορά στις προειδοποιήσεις από το Ιράκ. “Δεν θα τις ακούσουμε, κανείς δεν μπορεί να μας πει να μην ανησυχούμε για την περιοχή”, δήλωσε και συνέχισε “η ιρακινή ηγεσία είναι προκλητική. Η Τουρκία δεν θα ενδώσει στις απειλές κανενός, η Τουρκία θα συνεχίσει να είναι παρούσα εκεί”.

Υπενθυμίζουμε ότι η Τουρκία είναι σε αντιπαράθεση με την κεντρική κυβέρνηση του Ιράκ για την παρουσία τουρκικών δυνάμεων στο στρατόπεδο της πόλης Μπασίκα, κοντά στη Μοσούλη, όπου εκπαιδεύουν ιρακινούς σουνίτες μαχητές.

Ο Γιλντιρίμ είπε επίσης ότι οι υποστηριζόμενοι από την Τουρκία αντάρτες έχουν εκκαθαρίσει έκταση 1.270 τετραγωνικών μέτρων στη βόρεια Συρία από “δυνάμεις τρομοκρατών”, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης επιχείρησης στην περιοχή που έχει στόχο την εκδίωξη των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους και των κουρδικών δυνάμεων της Συρίας από την περιοχή που είναι κοντά στα νότια σύνορα της Τουρκίας.

Παρόλες τις ενδείξεις για τις βλέψεις της Τουρκίας τόσο σε Ελλάδα, όσο σε Κύπρο, Ιράκ και οπουδήποτε θεωρούν κομμάτι της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, τα “μεγάλα” κόμματα του τόπου σιωπούν για ακόμη μια φορά. Το ΕΛΑΜ προειδοποιεί για τους κινδύνους που υπάρχουν μπροστά μας και για τις επεκτατικές βλέψεις των Τούρκων.