Σε άρθρο που φιλοξενείται στην εφημερίδα «Σημερινή», της περασμένης Κυριακής, γίνεται αναφορά στη συνεχή και σταθερή εκλογική άνοδο του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.), το οποίο έχει καθιερωθεί στις συνειδήσεις των πολιτών ως η ανερχόμενη πολιτική δύναμη της Κύπρου.

Η κοινωνία έχει αρχίσει να αντιλαμβάνεται ότι το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο αποτελεί το μοναδικό πολιτικό κόμμα στη πατρίδα μας που βρίσκεται καθημερινά στο πλευρό των πολιτών και ολόκληρου του λαού, ενώ παράλληλα δίνει αγώνες και σε ότι αφορά τα εθνικά μας ζητήματα.

Άξιο αναφοράς αποτελεί το γεγονός που σημειώνεται στο άρθρο, ότι το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο διαθέτει στις τάξεις του ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της νεολαίας, η οποία αποτελεί το μέλλον και η ελπίδα του έθνους μας, αποδεικνύοντας πως το ΕΛΑΜ δεν αποτελεί ένα παροδικό φαινόμενο, αλλά η ελπίδα για το μέλλον της πατρίδας μας.

Ακολουθεί απόσπασμα από το άρθρο, όπως αυτό δημοσιεύτηκε στις 13/10/19:

Το φαινόμενο ΕΛΑΜ

Το αυτοπροσδιοριζόμενο, ως εθνικιστικό, ΕΛΑΜ αποτελεί τουλάχιστον μέχρι σήμερα εξαίρεση στον κανόνα που θέλει τα μικρά κόμματα να υποχωρούν από την όποια δυναμική είχαν αποκτήσει το 2016. Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο αποτελεί το μοναδικό πολιτικό κόμμα, το οποίο, σε κάθε εκλογική αναμέτρηση αυξάνει ποσοστά, αλλά και ψήφους σε απόλυτους αριθμούς. Μέσα σε μια δεκαετία (2009 – 2019) κατόρθωσε να μετεξελιχθεί από ένα περιθωριακό κόμμα των 663 ψηφοφόρων, σε πέμπτη πολιτική δύναμη του τόπου.

Υπενθυμίζεται ότι, στις πρόσφατες Ευρωεκλογές του περασμένου Μαΐου, κατέγραψε το εντυπωσιακό ποσοστό του 8,25%, τουτέστιν, 23.167 ψήφους. Το ΕΛΑΜ κατάφερε να κεφαλαιοποιήσει πολιτικά και να παγιοποιήσει εκλογικά, μεγάλο μέρος του κομματικού ακροατηρίου, το οποίο ριζοσπαστικοποιήθηκε από το 2013 και εντεύθεν. Η ψήφος προς το ΕΛΑΜ χαρακτηρίζεται από εκλογικούς αναλυτές ως «σκληρή», ενώ όπως κάθε «ακροδεξιό» κόμμα στην Ευρώπη, διαθέτει στις τάξεις του ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της πολιτικοποιημένης νεολαίας. Συνεπώς, εύλογα μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι δεν είναι ένα εκ των κομμάτων που ανησυχεί ιδιαίτερα για το αν θα είναι η όχι στην επόμενη Βουλή.