Άρθρο που φιλοξενείται στη διαδικτυακή σελίδα Sigmalive, παρουσιάζει τους λόγους που το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) δέχεται ένα ακατάπαυστο πόλεμο και τόνους λάσπης από ολόκληρο το κομματικό σύστημα, που βρίσκεται σε πανικό, βλέποντας την ραγδαία άνοδο του κινήματός μας, που όπως καταδεικνύουν μέχρι σήμερα όλες οι δημοσκοπήσεις, θα εκλέξει ευρωβουλευτή.

Όπως αναλύει ο αρθρογράφος, όλα τα συστημικά κόμματα έχουν συσπειρωθεί σε ένα κοινό μέτωπο λίγο πριν τις εκλογές, με στόχο να πλήξουν το ΕΛΑΜ, όχι για δήθεν «ιδεολογικούς» και «δημοκρατικούς» λόγους όπως συχνά αναφέρουν, αλλά διότι οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το κίνημά μας αναμένεται να εκλέξει ευρωβουλευτή τον ερχόμενο Μάιο.

Ακολουθεί αυτούσιο το σχετικό απόσπασμα:

«Είναι ίσως η πρώτη φορά που όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα με τόσο έντονο και κατηγορηματικό ύφος καυτηρίασαν την ρητορική του ΕΛΑΜ, επιχειρώντας να το θέσουν στην πολιτική απομόνωση, με την κατηγορία του παραβάτη των δημοκρατικών κανόνων και του θεσμικού πλαισίου.

Ωστόσο, η ομόθυμη αντίδραση όλων των κομμάτων κατά του ΕΛΑΜ δεν εμπεριείχε μόνο στοιχεία ιδεολογικής και δημοκρατικής ευαισθησίας αλλά και τακτικής.

Ο πολιτικός χρόνος κατά τον οποίο συλλήβδην τα κόμματα επέλεξαν να ανοίξουν μέτωπο με το ΕΛΑΜ, δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαίος.

Βρισκόμαστε, ως γνωστόν, σε προεκλογική περίοδο ενόψει των ευρωεκλογών του ερχόμενου Μαΐου και τα μεγάλα διακυβεύματα απουσιάζουν παραδοσιακά από αυτού του είδους τις εκλογικές αναμετρήσεις.

Ενδεικτικό τούτου είναι και η υψηλή αποχή που καταγράφεται στις Ευρωπαϊκές Εκλογές κάτι που αναμένεται να επαληθευτεί και σε μερικούς μήνες.

Όλα τα κόμματα λοιπόν, αντιλαμβανόμενα το ρεύμα ανόδου της ακροδεξιάς και του ευρωσκεπτικισμού που επικρατεί ευρύτερα στην Ευρώπη και ειδικότερα του ΕΛΑΜ στην Κύπρο, προσπαθούν αφενός να αφυπνίσουν – συσπειρώσουν τα δικά τους κομματικά ακροατήρια και αφετέρου να ανακόψουν τυχόν διαρροές προς την λεγόμενη «αντι – συστημική» ψήφο.

Σύμφωνα και με την πρώτη μεγάλη δημοσκόπηση του ΣΙΓΜΑ για τις ευρωεκλογές, η οποία προβλήθηκε το βράδυ της Δευτέρας (18/3), στην εκπομπή «Χωρίς Περιστροφές», το ΕΛΑΜ φαίνεται να κερδίζει την τέταρτη θέση και ως εκ τούτου να εκλέγει τον 6ο ευρωβουλευτή με μικρή διαφορά από την ΕΔΕΚ.

Έτσι, μπροστά στο υπαρκτό ενδεχόμενο που θέλει το ΕΛΑΜ να εκλέγει ευρωβουλευτή αναμένεται ότι θα υπάρξει έντονη κινητοποίηση από το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων και κυρίως των άμεσα ενδιαφερομένων για την 6η έδρα, όπως είναι η ΕΔΕΚ και η Συμμαχία – Οικολόγων.»

Ο πόλεμος και η λάσπη που δέχεται το ΕΛΑΜ από ολόκληρο το σάπιο και παλαιοκομματικό σύστημα δεν μας λυγίζει, αντιθέτως μας πεισμώνει και μας κάνει να εντείνουμε τον αγώνα μας, ούτως ώστε στις 26 Μαΐου να είμαστε οι νικητές, σε ένα αγώνα που θα δώσουμε εναντίον όλων, για το καλώς νοούμενο συμφέρον του λαού και της πατρίδας μας.