Όσες μεθοδεύσεις και αν προωθούν τα μεγάλα κόμματα για να αφήσουν εκτός το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο  (Ε.ΛΑ.Μ.), δεν μπορούν να επηρεάσουν την κοινή γνώμη που έχει αντιληφθεί το ύπουλο παιχνίδι που παίζεται για να επωφεληθούν πάλι, αυτοί που κατακρεούργησαν την Κύπρο οικονομικά, Εθνικά και κοινωνικά, αφού λυμαίνουν τις θέσεις εξουσίας όλα αυτά τα χρόνια.

Η αύξηση του εκλογικού μέτρου που έχουν επινοήσει, είναι ξεκάθαρα για να ανακόψουν την ανοδική πορεία των Ελλήνων Εθνικιστών, αφού μόνο και μόνο στην ιδέα να αντιμετωπίσουν μια καθαρή φωνή, που δεν έχει ανάμιξη στα οικονομικά σκάνδαλα, με καθαρό παρελθόν, τους γεμίζει με πανικό.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της εφημερίδας «Σημερινής», την οποία πραγματοποίησε το IMR/Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, οι πολίτες απορρίπτουν στην πλειοψηφία τους αυτό το σενάριο, ενώ τάσσονται συντριπτικά υπέρ της οριζόντιας ψηφοφορίας.

Όχι στην αύξηση του εκλογικού μέτρου για τις Βουλευτικές Εκλογές από 1,8% σε 5% διαμηνύει η πλειοψηφία των πολιτών από όλα ανεξαιρέτως τα πολιτικά κόμματα.

Αναφορικά με το θέμα που απασχολεί το τελευταίο διάστημα την κοινή γνώμη, αυτό δηλαδή της πρότασης του ΔΗΣΥ για αύξηση του εκλογικού μέτρου από 1,8% σε 5% για τις βουλευτικές εκλογές, οι πολίτες τάσσονται εναντίον. Συγκεκριμένα 70% του συνόλου των ερωτηθέντων, διαφωνεί με την πρόταση. Τα υψηλότερα ποσοστά συμφωνούντων εντοπίζονται στον ΔΗΣΥ (46%) ωστόσο οι διαφωνούντες υπερισχύουν με ποσοστό 54%. Στο ΑΚΕΛ το 67% εκφράζει διαφωνία, στο ΔΗΚΟ 78% και στην ΕΔΕΚ 80%.

Σε ερώτηση που απευθύνθηκε στους διαφωνούντες, κατά πόσο η αύξηση του εκλογικού μέτρου περιοριστεί στο 3,5% αντί στο 5% θα διαφοροποιούσε την άποψη τους, τα δεδομένα δεν αλλάζουν δραματικά καθώς 62% εξακολουθούν να εκφράζουν τη διαφωνία τους.

Το σύστημα της απλής αναλογικής είναι το δικαιότερο απαντά επίσης το 45% των συμμετεχόντων, με το 35% να το θεωρεί ως πολύ μικρό για εκλογικό μέτρο, και το 18% να πιστεύει ότι δεν αλλάζει την ουσία του κοινοβουλευτικού έργου.

Σε περίπτωση που υπάρξει αλλαγή στο εκλογικό μέτρο, το 52% πιστεύει ότι θα πρέπει να ισχύσει πριν από τις βουλευτικές του 2016 και το 46% μετά.

Επιπλέον εάν εφαρμοστεί η αύξηση του εκλογικού μέτρου, το 72% εκτιμά ότι τα μικρότερα κόμματα θα μείνουν εκτός βουλής ενώ το 24% εκτιμά ότι θα τα καταφέρουν να εξασφαλίσουν παρουσία.

Περνώντας στα αποτελέσματα που ενδεχομένως να έχει η αύξηση του εκλογικού μέτρου, το 33% πιστεύει ότι μάλλον θα υπάρχει μεγαλύτερη σταθερότητα στη διακυβέρνηση της χώρας, 25% σίγουρα όχι, 24% μάλλον όχι και 18% σίγουρα ναι.

Ταυτότητα έρευναςΓραφείο: IMR/Πανεπιστήμιο Λευκωσίας,Ανάθεση: Εφημερίδα «Σημερινή»,Ημερομηνία διεξαγωγής: 3-5 Νοεμβρίου 2015,Κάλυψη: Παγκύπρια – Αστικές & Αγροτικές περιοχές,Χαρακτηριστικά δείγματος: Άνδρες και γυναίκες ηλικίας 18+,Μέγεθος δείγματος: 500 άτομα,Επιλογή δείγματος: Τυχαία στρωματοποιημένη δειγματοληψία,Συλλογή στοιχείων: Τηλεφωνικές συνεντεύξεις με τη χρήση δομημένου ερωτηματολογίου.

Συνοψίζοντας, ο λαός θέλει το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) στη Βουλή γιατί έχει μπουχτίσει και έχει αηδιάσει από το υπάρχον πολιτικό κατεστημένο. Έτσι όσα και αν πράξουν, ό,τι και αν σκεφτούν, ο λαός έχει αποφασίσει και θα στείλει τους Έλληνες Εθνικιστές στην Βουλή. Το μόνο που πετυχαίνουν τώρα με όλες αυτές τις μεθοδεύσεις, είναι να αυξάνουν τα εκλογικά μας ποσοστά, να μας ενδυναμώνουν και μας πεισμώνουν ακόμη περισσότερο.

Να είστε έτοιμοι σύντομα να τα πούμε μέσα από το ίδιο σας το σπίτι σας. Την Βουλή των Αντιπροσώπων. ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ …