Την εξαγγελθείσα μεταναστευτική πολιτική που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση, διαδέχθηκαν σφαγές μεταξύ διαφορετικών φατριών αλλοδαπών με τσεκούρια και μαχαίρια το βράδυ της Κυριακής, 22/06/20, μπροστά στα έντρομα μάτια οικογενειών και παιδιών, με τραγικό απολογισμό μέχρι στιγμής ένα νεκρό και δύο τραυματίες. Ένας ακόμη φόνος και δύο απόπειρες δολοφονίας, έρχονται να προστεθούν στην μακρά λίστα των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν μέσα σε λίγους μήνες από αλλοδαπούς, στην καρδιά της παλιάς Λευκωσίας.

Επειδή οι πράξεις είναι αυτές που μετρούν και όχι τα λόγια, οφείλουμε να υπενθυμίσουμε ότι από τη μία η Κυβέρνηση διατυμπάνιζε με στόμφο ότι θα υπάρχουν ισχυρές αστυνομικές περιπολίες για να επιβάλουν την τάξη στις περιοχές που έχουν μετατραπεί σε γκέτο, όμως από την άλλη, στην παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών έκανε εγκαίνια παράνομου Κέντρου Φιλοξενίας Αλλοδαπών στην καρδιά της Παλιάς Λευκωσίας πριν λίγους μήνες, λίγα μόλις μέτρα από το χθεσινοβραδινό φονικό.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την αδράνεια και την ανοχή της Κυβέρνησης, ενώ ταυτόχρονα θέτει άπαντες ενώπιον των ευθυνών τους, απαιτώντας να αναληφθεί η πολιτική ευθύνη.

Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι και γι’ αυτό αποκλειστική ευθύνη φέρει η Κυβέρνηση. Ο λαός αγανάκτησε και απαιτεί τις γειτονιές, τα χωριά, τις πόλεις και την πατρίδα του πίσω.

Υ.Γ.: Ως Κίνημα διερωτόμαστε κατά πόσο το ΑΚΕΛ και τα παραμάγαζα του, υπερασπιστές των μαχαιροβγαλτών λαθρομεταναστών, θα πραγματοποιήσουν πορεία υπεράσπισης των Ελλήνων της Κύπρου, που έχουν καταντήσει ξένοι στην ίδια τους την πατρίδα.

Δηλώσεις ΜΜΕ

Γεάδης Γεάδη
Εκπρόσωπος Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)