Η ορθότητα της πρότασης του Κινήματός μας για καθορισμού κατώτατου μισθού για όλα τα επαγγέλματα διαφαίνεται μέσα από την ευρεία στήριξη που λαμβάνει από παντού.

Να θυμίσουμε μόνο ότι, η ίδια η Υπουργός Εργασίας έχει συμφωνήσει με την φιλοσοφία της συγκεκριμένης πρότασης και ήδη προχωρεί διαδικασίες για την εφαρμογή της. Επιπλέον, την συγκεκριμένη πρόταση ασπάζονται κόμματα που προέρχονται από διάφορους πολιτικούς χώρους, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο, κάποιοι εξ αυτών να την αντιγράψουν και σήμερα να την παρουσιάζουν σαν δική τους, καταπατώντας τις νόμιμες διαδικασίες της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Σήμερα, η συγκεκριμένη πρόταση έλαβε στήριξη και από τις δύο συντεχνίες, ΣΕΚ και ΠΕΟ, με τον κ. Μάτσα, ΓΓ της ΣΕΚ, να δηλώνει ότι με την πρόταση αυτή «θα αρθεί μια αδικία, ενώ ο κ. Κυρίτσης, ΓΓ της ΠΕΟ, τονίζει ότι η πρόταση «είναι περισσότερη απαραίτητη σήμερα».

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) εκφράζει την ικανοποίηση του για την ευρεία αποδοχή που τυγχάνει η πρόταση του, ενώ ταυτόχρονα ευελπιστεί ότι σύντομα θα εφαρμοστεί, αφού αποτελεί μια κοινωφελή πρόταση, αναγκαία για το ευρύτερο σύνολο, που θα του διασφαλίζει ένα ελάχιστο μισθό και μια αξιοπρεπή ζωή, για όλους τους Έλληνες της Κύπρου.

Οι πενιχροί μισθοί της πείνας δεν έχουν θέση σε ένα ευρωπαϊκό κράτος!

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)