Δεκανίκι του ψευδοκράτους κατάντησε την Κυπριακή Δημοκρατία η Κυβέρνηση Νίκου Ανανστασιάδη με την … φιλική συμμετοχή όλων των πολιτικάντηδων που τον περιβάλλουν, οι οποίοι για το θεαθήναι το παίζουν και υπερπατριώτες μέσα – μέσα, πουλώντας φούμαρα για μεταξωτές κορδέλες.

Φυσικά, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε στους ιθύνοντες πως δεν χάνουν ευκαιρία να μοιράζουν … διαβήματα, ενώ επί της ουσίας δεν πράττουν απολύτως τίποτε, για να τερματιστεί η συλλήβδην αναγνώριση του κατοχικού μορφώματος του Αττίλα, από τα διεθνή σαλόνια.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδονται, ο τουρκο”κύπριος” ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί είχε συνάντηση στα κατεχόμενα με τον πρέσβη της Σουηδίας, Κλας Γκιερόου και την πρέσβειρα της Φινλανδίας, Ανού Σαρελά. Στη συνάντηση παρέστησαν επίσης οι αρμόδιοι για τον υπό την αιγίδα της σουηδικής πρεσβείας, διαθρησκευτικό διάλογο στην Κύπρο, Πίτερ Βέιντερουντ και Σάλφι Βέιντερουντ.

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση η πρέσβειρα της Φινλανδίας ανέφερε πως αυτή διεξήχθη σε μια πολύ θετική ατμόσφαιρα και πρόσθεσε πως ο Μουσταφά Ακιντζί εξήγησε πως είναι δεσμευμένος για επίλυση του Κυπριακού. “Οι διαπραγματεύσεις μόλις έχουν αρχίσει και έτσι πρέπει να περιμένουμε”, σημείωσε.

Απαντώντας σε ερωτήσεις, ανέφερε πως η Φινλανδία υποστηρίζει τις διαπραγματεύσεις, ενώ σε ότι αφορά τα ΜΟΕ είπε πως τα διευκολύνουν όσο μπορούν και ανακοίνωσε ότι τα “εμπορικά επιμελητήρια των δυο κοινοτήτων” θα επισκεφθούν τη Στοκχόλμη και το Ελσίνκι τον επόμενο μήνα.

Από την πλευρά του, ο πρέσβης της Σουηδίας είπε πως είχαν μια πολύ καλή συνάντηση με τον Μουσταφά Ακιντζί και πως του μετέφερε τα συγχαρητήρια της σουηδικής κυβέρνησης. Είπε ακόμη πως είναι έτοιμοι να βοηθήσουν στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων και πως συζήτησαν και για το διαθρησκευτικό διάλογο.

Εξάλλου, ο Πίτερ Βέιντερουντ ανέφερε πως ήταν σημαντικό να ενημερώσουν τον Μουσταφά Ακιντζί για το διάλογο μεταξύ των θρησκευτικών ηγετών και το τί συμβαίνει από το 2009.

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για τα ΜΟΕ, ο Πίτερ Βέιντερουντ ανέφερε πως η οικοδόμηση εμπιστοσύνης είναι εξαιρετικά σημαντική και πως με μικρά βήματα οι κοινότητες μπορούν να αποκτήσουν εμπιστοσύνη και να πιστέψουν σε ένα κοινό μέλλον.

Οι επισκέψεις αξιωματούχων σε ένα παράνομο “κράτος”, με όποιο πρόσχημα κι αν πραγματοποιούνται, αποδεικνύουν περίτρανα την άμεση αναγνώριση του. Κι ενώ οι “αδελφοί” Τουρκο”κύπριοι” συνεχίζουν να δικτυώνονται ευρέως, δίνοντας υπόσταση στο ψευδοκράτος τους, η μειοδοτική Κυβέρνηση Ανανστασιάδη συνεχίζει να υπολειτουργεί, αφήνοντας Πατρίδα και Λαό έρμαιο στις ορέξεις της Τουρκίας.