Το σάπιο κομματικό κατεστημένο που λυμαίνεται την Πατρίδα μας εδώ και χρόνια, κλέβει τους πόρους των πολιτών για να έχει αυτό τις ανέσεις του, ενώ ο κόσμος είναι σε απελπιστική κατάσταση.Την ώρα που βουλευτές μεμψιμοιρούν για τις… πενιχρές απολαβές τους και υπουργοί παραλαμβάνουν τις καινούριες τους λιμουζίνες, κάποιοι συμπολίτες μας, προσπαθούν άλλη μια μέρα να βρουν τα οικονομικά μέσα για να βαφτίσουν τα παιδιά τους!

Εν έτει 2016, γονείς αναζητούν μέσω του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού και όχι μόνο, νονούς…

Αυτή είναι η δίκαιη δημοκρατική κοινωνία μας η οποία έχει δύο μέτρα και δύο σταθμά. Ενώ αυτοί κλαψουρίζουν για τα κομμωτήριά τους, άλλοι άνθρωποι δεν έχουν να πληρώσουν ούτε για το βάπτισμα των παιδιών τους.

Η θρησκεία είναι ένα μείζονος σημασίας στοιχείο συνοχής στον κοινωνικό ιστό και με τις πολιτικές λιτότητας που εφαρμόζονται μόνο για τον απλό λαό, το χτυπάνε και αυτό, όμως το πιο σημαντικό είναι ότι από αυτό το γεγονός διαφαίνεται σε τι κατάσταση ζουν μερικοί συνάνθρωποί μας…

Όπως πληροφορούμαστε στη μια περίπτωση, το παιδάκι είναι 18 μηνών και η μητέρα του μονογονιός και άνεργη. Στη δεύτερη περίπτωση, το αβάφτιστο παιδάκι είναι ακόμα πιο μεγάλο. Και οι δύο του γονείς είναι άνεργοι, λήπτες βοηθημάτων. Οι δυο οικογένειες απευθύνθηκαν στον Κυπριακό Ερυθρό Σταυρό και από εκεί αναζητούνται… οι ”εθελοντές” νονοί!

Τα επιδόματα της πλάκας που υποσχέθηκε η κυβέρνηση της ”ανάπτυξης” στους πολίτες, σαφώς όχι μόνο δεν καλύπτουν τις μηνιαίες ανάγκες των άπορων οικογενειών, αλλά αντιθέτως πολλοί απ’ αυτούς δεν λαμβάνουν καν κάποια κρατική βοήθεια, αφού κρίνονται απορριπτέοι κατά τις αιτήσεις τους υπό τις διάφορες δικαιολογίες που οι εκάστοτε αρχές θα βρουν να τους πουν. Πρέπει να κοιμάται στο δρόμο τη σήμερον κάποιος σαν το αδέσποτο σκυλί ή να είναι ”πρόσφυγας” εξ Ανατολών για να βρει ίσως τη ”θαλπωρή” από το κράτος… Οι αγύρτες, να στήνουν φαγοπότια και να γλεντάνε με τα λεφτά των ”κορόιδων” και μέρος του λαού να βρίσκεται στην έσχατη κατάντια του να χρειάζεται να ζητιανεύει για ένα πιάτο φαΐ ή για έναν νονό να βαφτίσει το παιδί του αξιοπρεπώς… κα. Κυριακίδου!   Αυτοί οι ”κύριοι” δεν έχουν ίχνος ανθρωπιάς και συνείδησης πάνω τους, έτσι ώστε όχι απλά να μη νιώθουν ντροπή για όσα έπραξαν εις βάρος του λαού, αλλά να βγαίνουν και να προβαίνουν σε δακρύβρεχτες δηλώσεις από πάνω, επειδή ο παχυλότατος μισθός τους δεν είναι αρκετός για τα… λούσα τους, όταν άλλοι δεν έχουν ούτε καν στέγη να μείνουν!   Καμία ανοχή στην κλεπτοκρατία!    Οι κραυγές απόγνωσης των συμπατριωτών μας που ζουν στα όρια της ανέχειας και σε συνθήκες φτώχειας επιτάσσουν την πτώση της!    Απαιτούμε να μπουν οι κλέφτες στη φυλακή και να δημευτούν οι περιουσίες τους! Κατάρριψη της διεφθαρμένης κομματοκρατίας που προκαλεί και συντηρεί αυτά τα φαινόμενα τώρα!