Τα τουρκικά παιχνίδια με το Βαρώσι συνεχίζονται αμείωτα, αφού δεν βρίσκουν σθεναρή αντίσταση από πουθενά. Τόσο η απουσία διεκδίκησης από την Κυπριακή Δημοκρατία, όσο και η πολιτική των ίσων αποστάσεων από την διεθνή κοινότητα, την οποία δεν έπεισαν οι εκάστοτε Κυβερνήσεις για τα δίκαιά μας, μας έχουν αφοπλίσει πολιτικά.

Στον αντίποδα, η Τουρκία από την μια πλευρά ασκεί πιέσεις αξιοποιώντας την στρατιωτική της ισχύ έναντι της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ από την άλλη, αφού έχει καταφέρει να υποβαθμίσει το Κυπριακό σε μια δικοινοτική διαφορά και να εξισώσει το θύμα με τον θύτη, παρουσιάζει το ψευδοκράτος ως «αδύναμο» και «αδικημένο», για να μπορεί να κερδίζει περισσότερα και να φορτώνει τις ευθύνες στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Απόρροια των προαναφερόμενων είναι οι διαχρονικές προσεγγίσεις ενδοτισμού, κατευνασμού και υποχωρήσεων που ακολουθούν.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) κρούει τον κώδωνα του κινδύνου εν όψει της εσφαλμένης επερχόμενης διμερής συνάντησης Αναστασιάδη – Μουσταφά που χαιρετίστηκε από τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα, αλλά εξ’ όσων φαίνεται θα μας οδηγήσει σε νέες υποχωρήσεις, ενώ ταυτόχρονα θα μας εγκλωβίσει σε ολέθριους συμβιβασμούς.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)