Σε δηλώσεις του ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού ανέφερε πως τα σχολεία της Κύπρου πρέπει να απαλλαγούν από ρατσιστικές συμπεριφορές επιδιώκοντας την πρόληψη, την αναγνώριση, τη διαχείριση και την αντιμετώπιση ρατσιστικών περιστατικών στα σχολεία. Αυτά είναι, λοιπόν, που προωθούν σήμερα στα παιδιά μας. Βεβαίως, το συγκεκριμένο σχέδιο αποτελεί ένα παγκόσμιο αντιρατσιστικό πρόγραμμα που έχει σκοπό να εξαφανίσει κάθε ίχνος Εθνικής συνείδησης, μετατρέποντας τις κοινωνίες σε ένα πολυπολιτισμικό αχταρμά, χωρίς αξίες και ιδανικά.

Δεν διαφωνούμε πως το σχολείο θα πρέπει δίδει τα απαραίτητα εχέγγυα σε ένα μαθητή, μετατρέποντας τον όσο το δυνατό σε καλύτερο πολίτη, αλλά θεωρούμε πως υπάρχουν σοβαρότερα προβλήματα που σήμερα θα πρέπει να ασχοληθούν στα σχολεία της πατρίδα μας. Η μισή μας Κύπρος είναι υπό κατοχή και εμείς αντί να ασχοληθούμε με το πως θα εξυψώσουμε το Εθνικό φρόνημα και την περηφάνεια των νέων μας, αντιθέτως τους κάνουμε να νοιώθουν ένοχοι αποκαλώντας κάθε πράξη απέναντι σε μετανάστη ως “ρατσιστική”.

Έχουμε κατανοήσει πολύ καλά πως στην σημερινή εποχή ο όρος “αντιρατσισμός” στην Κύπρο εννοείται ως μία ευθεία επίθεση κατά των Ελλήνων της Κύπρου, οι οποίοι βλέπουν την πατρίδα τους να λεηλατείται στην κυριολεξία από παράνομο ξένο πληθυσμό. Προσπαθούν να δημιουργήσουν συναισθήματα ενοχής και να χαρακτηρίζουν κάθε πράξη η οποία αποσκοπεί στην επιβίωση του ελληνισμού ως ρατσιστική!

Εμείς από την πλευρά μας καλούμε την Ελληνική Νεολαία να μην λυγίσει από την καθεστωτική προπαγάνδα. Στόχος της παιδείας μας είναι η μεταλαμπάδευση του εθνικού και αγωνιστικού φρονήματος στις νέες γενιές και η εμφύσηση του πνεύματος της απελευθέρωσης της πατρίδας μας.

Μέτωπο ΝεολαίαςΕθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)