Θέμα χρόνου θεωρείται, πλέον, η διενέργεια συλλήψεων, μετά την έρευνα, που διέταξε ο Γενικός Εισαγγελέας σχετικά με διασπάθιση δημόσιου χρήματος στο αποχετευτικό Λευκωσίας.

Ο Γενικός Εισαγγελέας έδωσε, ήδη, οδηγίες για τη διεξαγωγή ποινικής έρευνας στον Αρχηγό της Αστυνομίας, ύστερα από επιστολή, την οποία του απέστειλε ο Γενικός Ελεγκτής για τρία συμβόλαια.

Σε δηλώσεις του, ο Εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου, Ανδρέας Αγγελίδης ανέφερε ότι σήμερα παραλήφθηκε από την αστυνομία ο φάκελος με οδηγίες από τη Νομική Υπηρεσία και θα αρχίσει η μελέτη των εγγράφων και του υλικού για να προχωρήσουν στη διερεύνηση αξιολογώντας όλα τα στοιχεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εναντίον των εργολάβων εξετάζονται, μεταξύ άλλων, ενδεχόμενη κακοδιαχείριση, φουσκωμένοι λογαριασμοί, κακοτεχνίες και «φιλικοί» διακανονισμοί σε βάρος του ΣΑΛ. Οι έρευνες θα αγγίξουν και δημόσιους λειτουργούς. Αναμένεται να ζητηθεί και το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών.

Αν προκύψουν στοιχεία δεν αποκλείεται ν’ ακολουθήσει «ντόμινο» νέων υποθέσεων, που δυνατόν να εκτείνονται και σε άλλες πόλεις. 

Ο Ανδρέας Αγγελίδης ανέφερε εξάλλου ότι ενώπιον της Αστυνομίας βρίσκεται ένας ακόμα φάκελος όσον αφορά το Αποχετευτικό της Λάρνακας.

Με απλά λόγια το ΣΑΛ είναι σαν να λέμε ΣΑΠΑ. Για να δούμε αυτή την φορά ποια κόμματα θα είναι αναμειγμένα λες και δεν γνωρίζουμε και ξαφνικά θα μετατραπούν όλοι σε κινέζους, αφού κανείς δεν θα ξέρεις τίποτα.

Ο λαός αναμένει τιμωρία. Όταν όμως λέει τιμωρία, δεν εννοεί φυλάκιση κάποιων εκ των υπαιτίων, αλλά δήμευση της περιουσίας τους, προς κοινωνικούς σκοπούς, θέση την οποία μόνο το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα εκφράζει, αφού αντιπροσωπεύει την φωνή του απλού λαού.