Τα άτομα με αναπηρίες δεν τυγχάνουν ίσης μεταχείρισης και συχνά πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης αλλά και της αμέλειας του κράτους. Τα άτομα αυτά βίωναν για χρόνια εξευτελιστικές διαδικασίες, το νομοσχέδιο δίνει κάποιες λύσεις αλλά δεν επιφέρει πλήρη δικαίωση και ικανοποίηση των αιτημάτων τους, και προς αυτό εμείς ως ΕΛΑΜ θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε. Υπάρχουν πολλά ακόμη που πρέπει να γίνουν για τα άτομα με αναπηρίες δήλωσε με έμφαση ο βουλευτής μας.

Στρεβλώσεις και καθυστερήσεις βασανίζουν τα άτομα αυτά, συμπλήρωσε ο Σωτήρης Ιωάννου, τονίζοντας πως πρέπει να ρυθμιστεί πλήρως και το μέγα κεφάλαιο του «βαθμού και του είδους αναπηρίας» γιατί και πάλι εδώ γίνονται παράφορες αδικίες.

Αυτά δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής της Παράταξης μας Σωτήρης Ιωάννου ενώπιον της ολομέλειας της βουλής, που συζήτησε και ψήφισε την τροποποίηση του περί Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, και γενικότερα περί Κοινωνικών Παροχών, ώστε να ρυθμιστούν ζητήματα που αφορούν στην αξιολόγηση και πιστοποίηση της αναπηρίας ατόμων τα οποία είναι δικαιούχα Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.