Ο Βουλευτής της Παράταξης μας Σωτήρης Ιωάννου ήταν καλεσμένος στην μεσημβρινή εκπομπή του ΑΝΤΕΝΑ αναφορικά με την πρόταση νόμου που αφορά τη μείωση του ΦΠΑ για το ηλεκτρικό ρεύμα στο 9%. Το Ε.ΛΑ.Μ θα υποστηρίξει τη συγκεκριμένη πρόταση, και αποτελεί θέση την οποία καταθέσαμε τους προηγούμενους μήνες στα αρμόδια Υπουργεία.

“Θέλουμε όμως να καταστήσουμε ξεκάθαρο ότι η μείωση του ΦΠΑ εξαρτάται αποκλειστικά από την πολιτική βούληση της Κυβέρνησης να αποδεχθεί τη συγκεκριμένη τροπολογία, αφού η νομοθεσία της επιτρέπει με διατάγματα να παρέμβει σε αυτήν”, είπε.

“Η επιχειρηματολογία του Κράτους έγκειται στο γεγονός ότι η μείωση του ΦΠΑ δεν θα φέρει την εξοικονόμηση που θέλουμε”. Ο βουλευτής του Ε.ΛΑ.Μ Λάρνακας τόνισε πως “η αύξηση του 40% στην τιμή του ηλεκτρισμού, οδήγησε ήδη αρκετούς πολίτες στα όρια τους και προφανώς κάνουν ήδη εξοικονομήσεις και διακανονισμούς”.

Επιπλέον, ανέφερε ότι “η Πολιτεία πρέπει να σταματήσει να παρέχει δωρεάν ρεύμα σε Τουρκοκύπριους και στους κατακτητές και με αυτόν τον τρόπο θα επανέλθει η ισορροπία και τα έσοδα του”.

Ο κ. Σωτήρης Ιωάννου αντέδρασε έντονα στην προσπάθεια της κυρίας Σάβιας Ορφανίδου του ΔΗΣΥ να παρουσιάσει τους πολίτες που δεν τυγχάνουν έκπτωσης ως έχοντες και κατέχοντες δηλώνοντας ξεκάθαρα πως οι εργαζόμενοι των 800-1000 ευρώ δεν είναι έχοντες και κατέχοντες.

Τέλος, ο Βουλευτής του ΕΛΑΜ αναφέρθηκε στα σοβαρά επεισόδια που προκάλεσαν παράνομοι μετανάστες στο Γραφείο Ευημερίας στην Πάφο για τα επιδόματά τους, προκαλώντας την αντίδραση του ΑΚΕΛ που προφανώς επιθυμεί ολοένα και περισσότερα επιδόματα για λαθραίους.