Μιλώντας στην μεσημβρινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΙΓΜΑ, και σχολιάζοντας την καθυστέρηση στην έλευση του φυσικού αερίου στην Κύπρο αλλά και την διακοπή των εργασιών για κατασκευή Τερματικού σταθμού, με δεδομένες τις αποζημιώσεις που αξιώνει κινεζική εταιρεία, ο βουλευτής της Παράταξης μας Σωτήρης Ιωάννου ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «την νύφη για τις καθυστερήσεις και τις πρόσφατες εξελίξεις, θα πληρώσουν και πάλι οι καταναλωτές».

Ο κ. Ιωάννου υπογράμμισε την ανάγκη, πέρα από το τι γίνεται με την έλευση του φυσικού αερίου, άμεσων μειώσεων στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος. Ένα πρώτο βήμα, ανέφερε, θα πρέπει να είναι η μείωση του ΦΠΑ στο ηλεκτρικό ρεύμα.

«Οι ευθύνες για το πως έφτασε η Κυπριακή Δημοκρατία εδώ που έφτασε είναι ένα κεφάλαιο που πρέπει να απαντηθεί, αναμένουμε όλα τα κόμματα επίσημη ενημέρωση για τους κακούς χειρισμούς, αλλά οι πολίτες, οι καταναλωτές, αυτή την ώρα δεν θέλουν να ξέρουν τις τεχνικές λεπτομέρειες. Βασανίζονται κάθε μήνα με τους λογαριασμούς τους και επιθυμούν να δουν επιτέλους μειώσεις!».

Όλες οι δηλώσεις στο βίντεο της ανάρτησης.