Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Σίγμα, ο βουλευτής της Παράταξης μας Σωτήρης Ιωάννου ανέφερε μεταξύ άλλων πως πέρα από την πρόταση νόμου που κατέθεσε το ΕΛΑΜ για αναβολή των εκποιήσεων πρώτης κατοικίας, έχει αποσταλεί και επιστολή προς την Πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών της βουλής για συζήτηση του σοβαρότατου αυτού θέματος που βασανίζει χιλιάδες συμπολίτες μας.

Ο Σωτήρης Ιωάννου υπογράμμισε ότι ασκούνται μεγάλες πιέσεις και απειλές από τραπεζικά ιδρύματα και εταιρείες εξαγοράς πιστώσεων προς δανειολήπτες για την εκποίηση της περιουσίας τους. Και συμπλήρωσε πως ο Χρηματοοικονομικός Επίτροπος Παύλος Ιωάννου, κατήγγειλε πως  γίνονται εκποιήσεις πρώτων κατοικιών εκκρεμούσης ενστάσεων για το Σχέδιο ΕΣΤΙΑ κάτι το οποίο είναι και παράνομο και ανήθικο.

Ο βουλευτής μας Σωτήρης Ιωάννου κάκισε το γεγονός ότι παρατηρείται καθυστέρηση εκ μέρους της Κυβέρνησης για σύσταση Κρατικού Φορέα, η οποία ίσως να σημαίνει για αρκετούς δανειολήπτες την απώλεια της πρώτης κατοικίας ή/και επαγγελματικής στέγης.

Οι δανειολήπτες, δήλωσε με έμφαση, βρίσκονται σε ένα αρκετά δύσκολο σημείο και θεωρούμε πως είναι καθήκον της Επιτροπής να εξετάσει το ζήτημα το συντομότερο ώστε να εξευρεθούν λύσεις που δεν θα φέρνουν σε δυσχερή θέση τους Δανειολήπτες.

(όλες οι δηλώσεις στο βίντεο της ανάρτησης)