Αναφορικά με τον πληθωρισμό που καλπάζει αλλά την στασιμότητα των μισθών, ήταν καλεσμένος στην μεσημβρινή εκπομπή του ΣΙΓΜΑ ο Βουλευτής Λάρνακας, Σωτήρης Ιωάννου.

Αναφέρθηκε στον κατώτατος μισθό που βρίσκεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα, χωρίς να λαμβάνει τις οικονομικές συνθήκες αλλά και την ακρίβεια, ενώ δήλωσε ότι είναι απαράδεκτο το «πέναλντυ» του 12% στις συντάξεις.

Την ίδια στιγμή εξέφρασε την διαφωνία του με τις κάμερες τροχαίας, που στήνουν «ενέδρες» στους πολίτες, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παραλλήλισε τα επιδόματα σε λαθρομετανάστες και τις απώλειες φόρου από την αγορά των κατεχομένων, τονίζοντας ότι το κράτος έπρεπε να στηρίξει τους πολίτες, που τους άφησε να ζουν στο όριο της φτώχειας.

Ένα κράτος με όραμα θα έπρεπε να δίνει ευκαιρίες και όχι να βάζει εμπόδια.

Επιπλέον ζήτησε να υιοθετηθεί η πρόταση του ΕΛΑΜ για πρόωρη αφυπηρέτηση στα 58 για τα βαριά ανθυγιεινά επαγγέλματα, ενώ δήλωσε ότι υπάρχουν άτομα που λαμβάνουν συντάξεις πείνας.

Υπενθύμισε και τα ωράρια των καταστημάτων, που στο τέλος της ημέρας καταστρατηγεί τον θεσμό της οικογένειας και θα πρέπει να επανεξεταστεί η πολιτική του κράτους.