Φιλοξενούμενος στην μεσημβρινή εκπομπή του ΡΙΚ, ο βουλευτής του ΕΛΑΜ Λάρνακας Σωτήρης Ιωάννου, δήλωσε ανάμεσα σε άλλα ότι οι πολίτες σε αυτές τις εκλογές πρέπει να ψηφίσουν θέσεις και όχι ψεύτικα πολιτικά προγράμματα και πρόσωπα. Όλοι τάζουν, είπε, χωρίς όμως να έχουν την έξωθεν καλή μαρτυρία, αφού είναι όλοι μέρος του παλαιοκομματικού συστήματος που έφερε τον τόπο και τους πολίτες στην κατάσταση που βρίσκονται σήμερα, παράλληλα με τα κόμματα που τους υποστηρίζουν τα οποία ανήκουν όλα στο διεφθαρμένο σύστημα και σε σκάνδαλα.

Τόσο ο υποψήφιος μας Χρίστος Χρίστου όσο και το ΕΛΑΜ έχει αποδείξει έμπρακτα στον λαό από την ίδρυση του, είπε, ότι είναι αληθινοί και λειτουργούν με σοβαρότητα και υπευθυνότητα.

Ο Σωτήρης Ιωάννου κλήθηκε να σχολιάσει και τις διαμαρτυρίες για τα τετράμηνα στα σχολεία, τονίζοντας πως γι’ αυτό τον λόγο μόνο το ΕΛΑΜ είχε καταψηφίσει την συγκεκριμένη πρόταση, αφού είναι λάθος, είναι εις βάρος παιδιών, γονέων και εκπαιδευτικών και κυρίως δεν αποσκοπούν στην πραγματική εκπαιδευτική μεταρρύθμιση που χρειάζεται η Παιδεία και για την οποία το ΕΛΑΜ έχει καταθέσει σωρεία προτάσεων.

Στο βίντεο της ανάρτησης όλες οι δηλώσεις του συναγωνιστή Σωτήρη Ιωάννου.