Σε τοποθέτηση του ενώπιον της συνεδρίας της ολομέλειας της βουλής για τον κρατικό προϋπολογισμό, ο βουλευτής της Παράταξης μας Σωτήρης Ιωάννου δήλωσε τα ακόλουθα:

«Καλούμαστε σήμερα να εγκρίνουμε τον 5ο συμπληρωματικό προϋπολογισμό. Για Τρίτη φορά μέσα στον χρόνο καλούμαστε να εγκρίνουμε κονδύλια εκατομμυρίων για παράνομους μετανάστες. Αντιλαμβανόμαστε ότι έχουμε καταντήσει γραφικοί, αλλά δεν θα κουραστούμε ποτέ να λέμε ότι δεν είναι δυνατόν οι φορολογούμενοι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας να πληρώνουν από τη τζέπη τους, σε αυτές τις δύσκολες περιόδους που ζούμε, τη συντήρηση, διαμονή, τη σίτιση όσων επέλεξε η Τουρκία να μας στείλει κουβαλητούς στις ελεύθερες περιοχές.

Κάποια στιγμή αυτή η κοροϊδία του λαού μας πρέπει να σταματήσει. Ακούστηκε από τα πλέον επίσημα χείλη αυτό που ως ΕΛΑΜ τονίζουμε εδώ και χρόνια. Η συντριπτική πλειοψηφία των κονδυλίων προέρχονται από πόρους της Κυπριακής Δημοκρατίας και όχι της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Την ίδια ώρα το Κράτος ψαχουλεύει να μεταφέρει κονδύλια για να στηρίξει τους γεωργοκτηνοτρόφους μας που αντιμετωπίζουν ζητήματα επιβίωσης, ψάχνει πόρους για επέκταση βιοτεχνικών και πολλά άλλα καθημερινά θέματα που εκκρεμούν. Σε αυτή την περίπτωση δεν υπάρχουν άμεσα χρήματα αλλά για τους παράνομους μετανάστες εντοπίζουμε;

Η θέση μας είναι ξεκάθαρη και καλούμε την Κυβέρνηση να την υιοθετήσει πλήρως:

  • Άμεσες απελάσεις
  • Διακοπή εξέτασης νέων αιτήσεων ασύλου
  • Ούτε ευρώ σε επιδόματα
  • Ίδρυση ειδικού σώματος της Αστυνομίας για επιτήρηση της πράσινης γραμμής»