Μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΡΙΚ, ο βουλευτής της Παράταξης μας Σωτήρης Ιωάννου, δήλωσε ανάμεσα σε άλλα πως: «Τους επόμενους μήνες, ίσως και εβδομάδες, θα πάρουμε τις τελικές μας αποφάσεις για τις Προεδρικές. Μια κατ’ αρχήν απόφαση από την Κεντρική Επιτροπή της Παράταξης μας, δείχνει τον δρόμο της αυτόνομης καθόδου του Ε.ΛΑ.Μ στις Προεδρικές του 2023».

Ο Σωτήρης Ιωάννου πρόσθεσε πως θεωρεί «πρόωρη την συζήτηση για τις Προεδρικές, έχουμε μεταναστευτικό, ακρίβεια, πανδημία και μέτρα, στην επίλυση των προβλημάτων των πολιτών θα έπρεπε να επικεντρωθούμε όλοι, που είναι πολλά, και όχι σε προεκλογική εκστρατεία, όπως άρχισαν κάποιοι ενάμιση περίπου χρόνο πριν»…

Ο κ. Ιωάννου συμπλήρωσε πως όσα διαδραματίζονται σε άλλα κόμματα δεν αφορούν το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο. Για μας στο Ε.ΛΑ.Μ, είπε, το πολιτικό μας πρόγραμμα επικεντρώνεται στα καθημερινά προβλήματα των πολιτών και στο Κυπριακό.

Ερωτηθείς για την στάση του κόμματος μας στον δεύτερο γύρο, απάντησε πως: «Μην είστε σίγουροι ότι το ΕΛΑΜ δεν θα βρίσκεται στον δεύτερο γύρο των Προεδρικών εκλογών». Να μην προτρέχουμε, κατέληξε ο βουλευτής μας, για μας, όσον αφορά τις Προεδρικές, στόχος είναι ο πρώτος γύρος και η τήρηση μέχρι τέλους των βασικών αρχών και αξιών που έχουμε ως ΕΛΑΜ από την ίδρυση μας.