(Στην φωτογραφία Σύρος μετανάστης που διαμένει στην Πάφο, ο οποίος ανάρτησε στον λογαριασμό του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, την εκπαίδευση του σε στρατιωτικό τυφέκιο πριν έρθει στην Κύπρο)

Ο Βουλευτής του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (ΕΛΑΜ) Σωτήρης Ιωάννου, δήλωσε στην διάρκεια συζήτησης στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της βουλής, πως «το μεταναστευτικό αποτελεί οργανωμένο σχέδιο της Τουρκίας για ισλαμοποίηση των ελεύθερων περιοχών» λέγοντας πως: «ο Κύπριος φορολογούμενος σπατάλησε 178 εκ ευρώ σε συνθήκες ακρίβειας για την συντήρηση των αιτητών πολιτικού ασύλου, που διαμένουν στις γειτονιές μας και τις έχουν γκετοποιήσει και διαφημίζουν μάλιστα στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, την εκπαίδευσή τους σε πολεμικά τυφέκια. Το ΕΛΑΜ» ανέφερε, «είναι υπέρ της αυστηρής μεταναστευτικής πολιτικής» και έφερε ως παράδειγμα την Δανία με την συμπερίληψη της Δαμασκού και άλλων περιοχών στην Συρία, ως ασφαλείς για επιστροφή μεταναστών.

Δύο προτεραιότητες έχει η Κυβέρνηση για το 2022 όσον αφορά το μεταναστευτικό είπε ωστόσο ο Υπουργός Εσωτερικών στην Επιτροπή: Η εποπτεία της πράσινης γραμμής, απ’ όπου και η μεγαλύτερη ροή παράτυπων μεταναστών, και η επιτάχυνση των διαδικασιών εξέτασης των αιτήσεων πολιτικού ασύλου προσθέτοντας ότι τέσσερις είναι οι δίοδοι ροής.

Το Ε.ΛΑ.Μ υπογραμμίζει πως: ναι μεν υπήρξε ανακοίνωση μέτρων από πλευράς της κυβέρνησης για αντιμετώπιση του Μεταναστευτικού, αλλά έμεινε στα λόγια και δεν προχωρά στην άμεση υλοποίηση τους. Προειδοποιεί μάλιστα, ειδικά μετά τα τελευταία σοβαρά επεισόδια που προκάλεσαν μετανάστες, ότι θα θρηνήσουμε θύματα!