Καλεσμένος στην μεσημβρινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤΕΝΑ, ο βουλευτής της Παράταξης μας Σωτήρης Ιωάννου μιλώντας για το κύμα αυξήσεων στις τιμές βασικών αγαθών, κάλεσε ανάμεσα σε άλλα την κυβέρνηση, να τολμήσει να μειώσει φορολογίες, καθώς οι αυξήσεις τιμών σε πάρα πολλά προϊόντα είναι αβάστακτες για τους πολίτες και θα διαλύσουν παράλληλα κι άλλες μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ως Ε.ΛΑ.Μ είπε, δεν θα ακολουθήσουμε την φιλοσοφία της σύγκρουσης γιατί απλά η σύγκρουση εξ’ ορισμού δεν επιλύει προβλήματα αλλά δημιουργεί ακόμη περισσότερα. Θα συνεχίσουμε να ασκούμε όμως έντονη κριτική στην κυβέρνηση και στο Υπουργείο Οικονομικών γιατί δεν εισάκουσε ούτε τις προειδοποιήσεις μας ως Ε.ΛΑ.Μ ούτε έλαβε υπόψη τις επιστολές μας που έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου για τις μέρες που διανύουμε και που είναι μπροστά μας.

Δυστυχώς, τόνισε, οι πολίτες είναι τα θύματα και αυτής της εξέλιξης, η ζωή στην Κύπρο έχει ακριβύνει αδικαιολόγητα και πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα για ανακούφιση των πολιτών και όχι επιπλέον οικονομικής επιβάρυνσης τους. Η μείωση του ΦΠΑ είναι ένα βήμα προς την σωστή κατεύθυνση. Τα καύσιμα φτάνουν επίσης στον καταναλωτή στην τριπλάσια τιμή από την αρχική που οι εταιρείες καθορίζουν είπε, και κακώς, υπενθύμισε, στην περίοδο του λοκντάουν, οι πολίτες κατέβαλαν τέλη και άδειες κυκλοφορίας ενός έτους, αφού λόγω των περιορισμών της πανδημίας, ούτε οδηγούσαν, ούτε κυκλοφορούσαν με τα αυτοκίνητα τους κανονικά. Αδικαιολόγητη χαρακτήρισε και την επιβολή εξωδίκων με την τοποθέτηση καμερών φωτοεπισήμανσης.

Είναι αδικαιολόγητο και πρωτάκουστο, γάλα, ψωμί και κρέας να πωλούνται σε απαγορευτικές τιμές για μια οικογένεια, πόσο μάλλον το ηλεκτρικό ρεύμα να χρεώνεται πλέον στα νοικοκυριά ως χρυσός!