Μιλώντας ενώπιον της συνεδρίας της ολομέλειας της βουλής, ο βουλευτής της Παράταξης μας Σωτήρης Ιωάννου για το θέμα της έγκρισης πληρωμής από το Ταμείο του Κυπριακού Οργανισμού Διαχείρισης Αποθεμάτων Πετρελαιοειδών ποσού ύψους €119.225.857, ανέφερε τα πιο κάτω:

«Οργανισμός Διαχείρισης Αποθεμάτων Πετρελαιοειδών Κύριε Πρόεδρε και είναι μία πολύ καλή αφορμή να μιλήσουμε για την ακρίβεια που μαστίζει τον τόπο μας, αλλά και όλο τον πλανήτη τους τελευταίους μήνες. Και μόλις σήμερα ανακοινώθηκαν και άλλες αυξήσεις.

Ακρίβεια κυρίως στα καύσιμα με ένα δυσβάστακτό κόστος που πολλαπλασίασε τις τιμές και φυσικά μετακύλησε όλα τα βάρη στους πολίτες. Οι οποίοι διαμαρτύρονται. Και δικαίως διαμαρτύρονται γιατί βλέπουν ένα πολύ μεγάλο ποσοστό της τελικής τιμής να καταλήγει σε φορολογίες.

Θα πρέπει επιτέλους να βάλουμε ως πολιτική προτεραιότητα και μείζον θέμα στις συζητήσεις μας, το ζήτημα της ακρίβειας. Δεν μπορεί να παρουσιάζεται ως επιλογή από κάποιους και ως βαλβίδα αποσυμπίεσης της οργής των πολιτών, το λαθρεμπόριο από τα κατεχόμενα.

Σκεφτήκατε πόσα εκατομμύρια χάνει το Κράτος και χιλιάδες πρατήρια που εργοδοτούν δεκάδες χιλιάδες άτομα;

Σκεφτήκατε τι εικόνα δημιουργούμε στην κυπριακή κοινωνία, όταν παρουσιάζουμε την παρανομία ως λύση στην ακρίβεια του Κράτους;»

(Όλες οι δηλώσεις στο βίντεο της ανάρτησης)