Μιλώντας ενώπιον της συνεδρίας της ολομέλειας της βουλής, ο βουλευτής της Παράταξης μας Σωτήρης Ιωάννου για το θέμα της έγκρισης πληρωμής από το Ταμείο της Παγκύπριας Ένωσης Προσφύγων, ποσού ύψους €317.551 για τη χρήση του οικονομικού έτους 2022, υπογράμμισε τα πιο κάτω:

«Είναι σημαντικό να δούμε άμεσα αυτά τα ζητήματα. Έγινε μία συζήτηση στην Επιτροπή Εμπορίου πολύ σημαντική που αναδείχθηκαν σοβαρά θέματα, αλλά θα πρέπει να δώσουμε λύσεις. Λύσεις πρακτικές, άμεσες και ουσιαστικές. Που να αγγίξουν το πορτοφόλι των συμπατριωτών μας. Όχι αρνητικά όπως γίνεται τους τελευταίους μήνες, αλλά με αντίθετο πρόσημο.

Εκείνο που θέλουμε να θίξουμε και να τονίσουμε Κύριε Πρόεδρε δεν αφορά μόνο το σημερινό Προϋπολογισμό αλλά όλα τα κονδύλια που αφορούν τους Πρόσφυγες.

Εγκρίνουμε σε ένα χρόνο πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ για αιτητές πολιτικού ασύλου που παρουσιάζονται ως πρόσφυγες, αλλά ως Πολιτεία, ως Κράτος ξοδεύουμε ελάχιστα στους δικούς μας Πρόσφυγες, θύματα της τουρκικής εισβολής και κατοχής.

Θα μας πουν διάφοροι πάλι να δούμε τις συνθήκες στις οποίες ζουν στα κέντρα φιλοξενίας, για τα οποία εντωμεταξύ σπαταλήσαμε πολλά εκατομμύρια από τον φορολογούμενο πολίτη.

Ας έρθει όμως ο οποιοσδήποτε μία επίσκεψη από τις συχνές που κάνει η Επιτροπή Προσφύγων στους συνοικισμούς, και τότε θα αντιληφθεί το πόσο ταλαιπωρούμε ως Πολιτεία ηλικιωμένους συμπατριώτες μας που έχασαν τις περιουσίες τους και τώρα γίνονται για δεύτερη φορά πρόσφυγες.

Είναι καλό να θέτουμε προτεραιότητες ως Κράτος και η δική μας ιδεολογική τοποθέτηση είναι ότι πρώτα από όλα και πάνω από όλους είναι ο Κύπριος πολίτης».

(Όλες οι δηλώσεις στο βίντεο της ανάρτησης)