Μιλώντας ενώπιον της ολομέλειας της βουλής για το θέμα των τουρκοκυπριακών περιουσιών, ο βουλευτής του ΕΛΑΜ Λάρνακας Σωτήρης Ιωάννου ανέφερε τα πιο κάτω:

«Να ξεκινήσουμε από κάτι δεδομένο. Το πιο καινούργιο τουρκοκυπριακό σπίτι είναι χτισμένο 50 χρόνια. Έχει υποστεί φθορά, συνήθως εγκατάλειψη και σαφώς δεν γνωρίζουμε και την ποιότητα με την οποία χτίστηκε.

Είναι κρίμα. Πραγματικά κρίμα αυτά τα λίγα σπίτια που απέμειναν και δίνουμε σε δικούς μας πρόσφυγες να είναι με ένα σωρό προβλήματα δημιουργώντας πάνω από όλα προβλήματα ασφαλείας.

Και δεν φτάνει που υπάρχει καθυστέρηση τόσων μηνών να δοθεί ένα σπίτι, μετά που μπαίνει μέσα ένας δικαιούχος, τρώμε άλλους τόσους μήνες να επιδιορθωθεί, και αν αυτό γίνει, και αν υπάρχουν διαθέσιμα κονδύλια, και άλλα πολλά αν.

Αυτό έρχεται να καλύψει η πρόταση σήμερα.

Πρέπει όμως το ζήτημα των τουρκοκυπριακών περιουσιών να το δούμε ακόμα πιο γενικά. Ο χρόνος δυστυχώς περνά και θα πρέπει να προχωρήσει η Κυπριακή Δημοκρατία σε περαιτέρω αξιοποίηση αυτών των περιουσιών όσο συνεχίζεται η κατοχή. Και όπου οι ζημιές είναι ανεπανόρθωτες και υπάρχει η δυνατότητα, να μπορούν να χτιστούν πολυκατοικίες να λύσουμε μέρος του στεγαστικού προβλήματος.

Αλλιώς  σε λίγα χρόνια θα συζητείται πάλι το ίδιο πρόβλημα και θα ψαχνόμαστε για λύσεις!»

Στο βίντεο της ανάρτησης όλες οι δηλώσεις του βουλευτή μας Σωτήρη Ιωάννου.