Ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) Σωτήρης Ιωάννου σχολίασε στην ενημερωτική εκπομπή του Capital την ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας στη 74η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, αλλά και τις εξελίξεις στο κυπριακό.

Όσο αφορά την ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Ιωάννου υπογράμμισε ότι εμπεριείχε τεράστιες αντιφάσεις, ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει και την ομιλία του κατοχικού ηγέτη στη σύνοδο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, όπου έλαβε βήμα από τους συντρόφους της ΕΔΕΚ, για να επιρρίψει ευθύνες στη Κυπριακή Δημοκρατία για το αδιέξοδο στο οποίο έχει οδηγηθεί το Κυπριακό.

Εν συνεχεία, ο συναγωνιστής αναφέρθηκε στις προτάσεις που έχει καταθέσει και συνεχίζει να καταθέτει το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο στο Εθνικό Συμβούλιο για αλλαγή πλεύσης στο Κυπριακό, χάραξη μιας νέας εθνικής στρατηγικής, αλλά και τρόπους αντιμετώπισης της τουρκικής προκλητικότητας.

Όπως δήλωσε, θα πρέπει να σταματήσει κάθε μορφή χρηματοδότησης της Τουρκίας και του Ψευδοκράτους από την Ευρώπη, ενώ θα πρέπει να ενεργοποιηθεί το άρθρο 42/7 της συνθήκης της Λισσαβόνας, καθώς η Κυπριακή Δημοκρατία δέχεται επίθεση από μια Τρίτη χώρα. Παράλληλα όμως, η κυβέρνηση θα πρέπει να αφαιρέσει την Κυπριακή Ταυτότητα από τους Τουρκοκύπριους που έχουν «ταυτότητα» του ψευδοκράτους, ενώ θα πρέπει άμεσα να προχωρήσει με το κλείσιμο όλων των οδοφραγμάτων που χρηματοδοτούν την κατοχή.