Μιλώντας στην ολομέλεια της βουλής κατά την συζήτηση για έγκριση πληρωμής κονδυλίων της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου ύψους €1.761.672.000 για τη χρήση του οικονομικού έτους 2022, ο βουλευτής της Παράταξης μας Σωτήρης Ιωάννου ανέφερε:

«Τα έχουμε πει πολλές φορές τους τελευταίους μήνες. Οι συνεχείς αυξήσεις σε όλα τα βασικά αγαθά τους τελευταίους μήνες, ηλεκτρισμός, καύσιμα, τρόφιμα, έχουν οδηγήσει τους πολίτες σε μία κατάσταση ανέχειας. Και τα όσα τραγικά συμβαίνουν μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας τώρα να είστε σίγουροι πως θα μεγαλώσουν ακόμη περισσότερο το πρόβλημα.

Και όποιος νομίζει ότι είμαι υπερβολικός σε αυτά που λέω ας βρεθεί μία μέρα στο τηλεφωνικό κέντρο της ΑΗΚ και να δει πόσες διακοπές γίνονται και πόσους διακανονισμούς ζητούν οι συμπατριώτες μας. Μία απλή ανάγνωση των λογαριασμών και σύγκριση με τις περσινές τιμές αντιλαμβάνεστε τους λόγους που οι πολίτες δεν αντέχουν άλλο την κατάσταση που επικρατεί.

Πρέπει άμεσα να βρεθούν λύσεις για μείωση του κόστους. Το τι θα κάνουμε ύστερα από 2 ή 3 χρόνια είναι καλά. Να τα κάνουμε! Ο κόσμος όμως σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση αναζητά ΑΜΕΣΕΣ, ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ και ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ λύσεις. Όλα τα υπόλοιπα είναι κούφια λόγια.

Και κάτι τελευταίο. Είναι ΑΝΗΘΙΚΟ, ΑΙΣΧΡΟ, ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ και ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ να επιχορηγούμε δωρεάν ρεύμα αξίας εκατομμυρίων για τους Τουρκοκύπριους, ακόμη και για εγκαταστάσεις του κατοχικού στρατού, αλλά να προχωρούμε σε διακοπή του ηλεκτρικού για πολύτεκνους και μονογονιούς για χρέη 200 και 300 ευρώ».