Μιλώντας στην μεσημβρινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Σίγμα, ο βουλευτής της Παράταξης μας Σωτήρης Ιωάννου, ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Δεν είναι δικαιολογία ότι τα μαχαιρώματα και τα επεισόδια στα κέντρα φιλοξενίας αλλοδαπών οφείλονται σε κακές συνθήκες διαβίωσης, οι συμπολίτες μας που βιώνουν κακές συνθήκες στην καθημερινότητα τους, δεν επιδίδονται όμως σε εγκληματικές πράξεις».

Ο κ. Ιωάννου εισηγήθηκε: «αυτόματη απόρριψη των αιτήσεων παραχώρησης πολιτικού ασύλου ατόμων που εμπλέκονται σε εγκληματικές ή παράνομες ενέργειες και επεισόδια».

Αυτό που έχει μεγάλη σημασία, υπέδειξε, είναι η εφαρμογή «αυστηρής μεταναστευτικής πολιτικής, για να σταματήσουν άμεσα οι ροές μεταναστών στον τόπο μας, και ειδικά όσων διοχετεύονται από την Τουρκία μέσω κατεχομένων. Υπάρχουν συγκεκριμένα όρια και αντοχές, δεν μπορεί η Κύπρος να τους φιλοξενήσει όλους. Και τα όρια αυτά έχουν ξεπεραστεί προ πολλού».

Ερωτηθείς για την στεγαστική και κοινωνική πολιτική της Κυβέρνησης, ο Σωτήρης Ιωάννου ανέφερε πως: «δεν εξυπηρετεί κάτι, ούτε παρέχονται διευκολύνσεις ειδικά στα νέα ζευγάρια», παραθέτοντας εισηγήσεις και παραδείγματα.

«Το ίδιο ισχύει και για την κοινωνική πολιτική η οποία έχει ελλείψεις και ουσιαστικά δεν δίνει λύσεις στην συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών. «Κοινωνική πολιτική», κατέληξε με νόημα, «είναι και η επίλυση του Δημογραφικού προβλήματος στον τόπο μας. Να δοθούν κίνητρα και πακέτα βοήθειας, όπως για παράδειγμα η μείωση του συντελεστή του ΦΠΑ».

(Όλες οι δηλώσεις στο βίντεο της ανάρτησης)