Δημοσκόπηση που παρουσιάζει σήμερα η εφημερίδα «Φιλελεύθερος», την διενήργησε η ελληνική εταιρεία GPO, παρουσιάζει το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) να σημειώνει ραγδαία άνοδο, αφού από 8ο κόμμα που ήταν στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, σήμερα παρουσιάζεται στην 5η θέση και συνεχίζει να ανεβαίνει με ραγδαίους ρυθμούς, ενώ όσον αφορά τις προεδρικές εκλογές παρουσιάζει τον Πρόεδρο του ΕΛΑΜ να ξεπερνά τον Λιλλήκα και να κατατάσσεται στην 4η θέση. 

Πιο συγκεκριμένα η δημοσκόπηση έγινε με δείγμα 1.000 ατόμων, μεταξύ 27 Οκτωβρίου και 2 Νοεμβρίου.

Για τις Προεδρικές εκλογές, πρώτος κατατάσσεται ο Πρόεδρος Αναστασιάδης με ποσοστό 35%. Ακολουθεί ο Νικόλας Παπαδόπουλος με ποσοστό 23%, ενώ τρίτος εμφανίζεται ο Σταύρος Μαλάς με μισή μονάδα διαφορά, ποσοστό 22,5%. Ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ, Χρίστος Χρίστου, είναι στην 4η θέση με ποσοστό 2,4% και μετά ακολουθεί ο Γιώργος Λιλλήκας που συγκεντρώνει 2,3%.

Σε δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας τον Σεπτέμβρη ο Ν. Αναστασιάδης εξασφάλισε 33,3%, ο Νικόλας Παπαδόπουλος 24,8%, ο Σταύρος Μαλάς 22,2% και ο Γ. Λιλλήκας 2,7%.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η έρευνα όσον αφορά και την επιρροή των κομμάτων. Βασικά στα κάτω διαζώματα όπου καταγράφονται ανακατατάξεις. Ο ΔΗΣΥ με ποσοστό 29% διατηρείται στην πρώτη θέση. Ακολουθεί το ΑΚΕΛ με 22%. Το ΔΗΚΟ βρίσκεται στην τρίτη θέση με 12% και η ΕΔΕΚ με 5%.

Στην πέμπτη θέση πέρασε το ΕΛΑΜ με 4,2% ελαφρά πιο πάνω από τους Οικολόγους που συγκεντρώνουν ποσοστό 4,2%. Ακολουθεί η Συμμαχία Πολιτών που συγκεντρώνει ποσοστό 2% και η Αλληλεγγύη 1,6%.