Στην Κύπρο του μνημονίου, όπως ήταν αναμενόμενο, ένεκα της εξαθλιωτικής πολιτικής Ανα(ν)στασιάδη, η ανεργία αυξήθηκε για τον Νοέμβριο, σύμφωνα με στοιχεία της Euro-stat, που έδωσε στην δημοσιότητα την Τετάρτη. Η ανεργία στην Κύπρο κυμάνθηκε στο 17.3% του ενεργειακού πληθυσμού, που σε απόλυτους αριθμούς ξεπερνά τις 78000.

Στην Κύπρο το ποσοστό ανεργίας στους άνδρες ήταν 18% και για τις γυναίκες 16.6%. Το τραγικό όμως είναι πως η ανεργία χτύπησε κόκκινο στους νέους κάτω των 25 ετών, ξεπερνώντας το 40%. Την ίδια στιγμή η μέση ανεργία στην ευρωζώνη κυμάνθηκε στο 12.1% και στο σύνολο της ΕΕ στο 10.9%.

Συγκρίνοντας τον Νοέμβριο του 2012 με του 2013, η Κύπρος παίρνει το πρώτο βραβείο στην αύξηση της ανεργίας, αφού από 13.3% έφτασε στο 17.3%. Ξεπερνά προκλητικά τα όποια ποσοστά ανεργίας άλλων Ευρωπαϊκών χωρών. Παράλληλα, παίρνει την τρίτη θέση όσον αφορά το ανεργιακό πλήθος της κοινωνίας μετά απο την Ελλάδα και την Ισπανία οι οποίες ήδη μετρούν τις τραγικές επιπτώσεις της μνημονιακής τους πορείας.

Ας σταματήσει επιτέλους η μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης και των εγκάθετων της Τρόικα. Τα αποτελέσματα είναι φανερά αφού η ανεργία εκτοξεύτηκε και μεγάλη μερίδα της κοινωνίας ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, της ανέχειας και της εξαθλίωσης. Η υποδούλωση του Κυπριακού Ελληνισμού στους διεθνείς εξουσιαστές πρέπει να τερματιστεί έτσι ώστε να έρθει επιτέλους η πολυπόθητη οικονομική ανάπτυξη, μέσω μίας γερής Εθνικής οικονομίας.