Ιδιάζουσας μορφής το Σύνδρομο της Στοκχόλμης που έχει καταβάλει τον κοινοτάρχη μας…   Μαθητές Λυκείου και φοιτητές, συμμετείχαν στις 7/12 σε συνεδρία άτυπου Υπουργικού Συμβουλίου, η οποία διοργανώθηκε στο Προεδρικό με πρωτοβουλία του Γραφείου του Επιτρόπου Εθελοντισμού, στο πλαίσιο της Ημέρας του Πολίτη. Οι νέοι είχαν την ευκαιρία να ”συζητήσουν” με τον ΠτΔ και τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, για τα προβλήματα που τους απασχολούν και να θέσουν τα ερωτήματά τους. Σε παρατήρηση παρευρισκόμενου λοιπόν, για το θέμα καλλιέργειας κουλτούρας για ειρήνη και αποδοχή της άλλης κοινότητας, κυρίως μέσα από την Παιδεία, ο Ν. Ανανστασιάδης διεμήνυσε ότι θεωρεί εκ των ων ουκ άνευ ότι θα έπρεπε να γίνει συνείδηση και ότι δεν είναι αρκετό να δίνεις αγώνες για να λύσεις το Κυπριακό. Και πρόσθεσε ότι ο σημαντικότερος αγώνας είναι να αντιληφθεί ο κόσμος ότι ζούμε σε μια χώρα ευρωπαϊκή και πρέπει να μάθουμε να συμβιώνουμε με τους συμπατριώτες μας, όπως ξέρουμε να συμβιώνουμε όταν σπουδάζουμε ή όταν κατοικούμε στο εξωτερικό, επισημαίνοντας ότι πρέπει να γίνει συνείδηση σε όλους η κουλτούρα της συμβίωσης και της ανεκτικότητας.   Σίγουρα, ποιος να μπαίνει τώρα στον κόπο να αγωνίζεται για μάταια πράγματα (Πατρίδα – Θρησκεία – Οικογένεια)… Ενώ με το ξεπούλημα απαλλάσσεσαι μια και καλή! Και μας υπέδειξε μάλιστα στη συνέχεια πως αν θέλουμε εμείς οι ανεπρόκοποι, να προκόψουμε, να ζήσουμε με προοπτική, με μια ελπίδα σιγουριάς για το μέλλον, δεν μπορούμε παρά να συνειδητοποιήσουμε ότι θα πρέπει να συμβιώνουμε με τους συμπολίτες μας. «Και συμπολίτες μας δεν είναι μόνο οι άγγλοι, οι γερμανοί κλπ αλλά και οι τ/”κ” με τους οποίους ζήσαμε για αιώνες πολύ ειρηνικά» όπως εξήγησε. Αυτό το ”ειρηνικά” σε ποια εποχή άραγε να αναφέρεται… Πλήρης λήθη όχι αστεία. Κατοχή ή τίποτα εν ολίγοις.    Όσο για την ατυχέστατη αναφορά περί λοιπών Ευρωπαίων που ζουν νόμιμα στο νησί μας, δε νομίζουμε ότι έχει κανείς Κύπριος πρόβλημα με αυτό. Εξίσωσε τους τουρίστες με τους εποίκους ο κοινοτάρχης μας… Το κατάφερε και αυτό! Απορίας άξιον πάντως, πως δεν αποκάλεσε και τους άγγλους που γεννήθηκαν εδώ αγγλοκύπριους για να μην νιώθουν και μειονεκτικά έναντι των τ/”κ”. Σχετικά με τα ”αδέρφια” του πάντως, τρέμει να τους αποκαλέσει απλώς τούρκους, που αυτό και μόνο είναι.  

Τέλος, πρόσθεσε ότι «εάν δεν κατορθώσουμε να ξεπεράσουμε τα τείχη, που δημιουργήθηκαν ως αποτέλεσμα είτε πολιτικών που ακολουθήσαμε κατά καιρούς, είτε ρητορικής που ακολουθούμε, η οποία καλλιεργεί δυστυχώς αυτή τη νοοτροπία διαχωρισμού, δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να πιστεύεις ότι μπορεί να πάει μια χώρα μπροστά, μια χώρα στο γεωγραφικό μέγεθος της δικής μας».

Τι περισσότερο να αναμένουμε να ακούσουμε από μια κυβέρνηση εθνοπροδοτών; Από το κακό στο χειρότερο μόνο θα πηγαίνουμε. Αρκετά κράτησε το ανέκδοτο. Ο άνθρωπος αυτός είναι εθνικά επικίνδυνος! Ξύπνα άμοιρε Κυπριακέ λαέ και λάβε δράση!