Ο θρυλικός και ένδοξος αγώνας της ΕΟΚΑ είχε ως αποτέλεσμα να οδηγηθούμε στην δημιουργία της Κυπριακής Δημοκρατίας ενός κράτους με εγγυήσεις, δοτό Σύνταγμα και υπερπρονόμια στη μειονότητα των Τουρκοκυπρίων. Αν και δεν ήταν ο επιθυμητός στόχος, εν τούτοις έμελλε μέσα από τα χρόνια να αποτελέσει την ασπίδα προστασίας του Κυπριακού Ελληνισμού απέναντι στις επιδιώξεις της Τουρκίας.

Εξήντα χρόνια μετά η διχοτομική βάση λύσης του Κυπριακού στα πλαίσια της Διζωνικής Δικοινοτικης Ομοσπονδίας, απειλεί την ύπαρξη της Κυπριακής Δημοκρατίας και προνοεί τη δημιουργία στη θέση της ενός δυσλειτουργικού και ρατσιστικού Κράτους δύο κοινοτήτων.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) καλεί τον Κυπριακό Ελληνισμό να παραμείνει ενωμένος στις επάλξεις του αγώνα και με σθένος να διαφυλάξει ως κόρη οφθαλμού την ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, απέναντι στον τουρκικό επεκτατισμό που μέρα με την ημέρα κλιμακώνεται.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)

Ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ κατέθεσε σήμερα στεφάνι στα Φυλακισμένα Μνήματα, στο χώρο όπου βρίσκονται θαμμένοι 13 από τους ήρωες της ΕΟΚΑ.

Ο Εθνικοαπελευθερωτικός Αγώνας του 55-59 δεν είχε ως σκοπό την Ανεξαρτησία της Κύπρου, αλλά την Ένωση.

Το ότι όμως έχουμε την Κυπριακή Δημοκρατία και την οποία καλούμαστε σήμερα να υπερασπιστούμε για την επιβίωση του Κυπριακού Ελληνισμού, είναι αποτέλεσμα του ηρωικού αγώνα που έδωσαν τα παλληκάρια της ΕΟΚΑ.