Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, η Κύπρος έχει τον μεγαλύτερο αριθμό αιτητών ασύλου σε σχέση με τον πληθυσμό της, από όλα τα κράτη της ΕΕ. Το 2018 κατεγράφησαν 8805 αιτούντες πολιτικού ασύλου ανά εκατομμύριο πλυθισμού, ενώ ο αριθμός των «προσφύγων» που εισήλθαν στα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας αυξήθηκε κατά  70% σε σχέση με το 2017.

Είναι πλέον πασιφανές πως η ραγδαία εισροή λαθρομεταναστών προς την πατρίδα μας, επιφέρει ζωτικής σημασίας προβλήματα στην κοινωνία μας. Ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους που αντιμετωπίζει σήμερα ο Κυπριακός Ελληνισμός είναι η σταδιακή δημογραφική αλλοίωση του πληθυσμού, λόγω των τεράστιων κυμάτων λαθρομεταναστών που καταφθάνουν σχεδόν καθημερινά στην πατρίδα μας.

Εάν συνεχιστεί η παρούσα κατάσταση, σε συνδυασμό με το πρόβλημα της υπογεννητικότητας που μαστίζει την Κυπριακή κοινωνία τις τελευταίες δεκαετίες, είναι απόλυτα βέβαιο, πως σε βάθος χρόνου θα καταντήσουμε μειονότητα μέσα στην ίδια μας την πατρίδα.

Πέραν από τον κίνδυνο της δημογραφικής αλλοίωσης του πληθυσμού μας, η μαζική εγκατάσταση λαθρομεταναστών στην πατρίδα μας τα τελευταία έτη, εκτόξευσε την εγκληματικότητα σε δραματικά επίπεδα.

Ο αέρας της αλλαγής που πνέει σε ολόκληρη την Ευρώπη, με την άνοδο των πατριωτικών και εθνικιστικών δυνάμεων, αναμένεται στην επόμενη σύνθεση της Ευρωβουλής, να αναδείξει το μείζονος σημασίας ζήτημα της λαθρομετανάστευσης, ούτως ώστε να παρθούν μέτρα πριν να είναι αργά..