Οι νεότεροι Κύπριοι συμπολίτες μας πρέπει να γνωρίζουν κάποια ιστορικά γεγονότα και αλήθειες. Θυμάμαι στις 14 Αυγούστου του 1974 βρισκόμουν στην πρώτη γραμμή στον Παχύαμμο της Κερύνειας και αναμέναμε την επομένη, γιορτή της Παναγίας, την μεγάλη επίθεση των Τούρκων (Β’ Γύρος) οι οποίοι είχαν αποβιβαστεί στα παράλια.

Είχαν δοκιμάσει ξανά, μερικές φορές, κατά την διάρκεια της εκεχειρίας, να σπάσουν την γραμμή Παχύαμμου – Κλεπίνης και να προχωρήσουν, αλλά δεν τα κατάφεραν. Όμως εκείνο το βράδυ θυμάμαι που άκουγα από ένα μικρό ραδιοφωνάκι το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου που έλεγε στις ειδήσεις ότι: ο στρατηγός Ζία Αλ Χάκ, τότε Πρωθυπουργός του Πακιστάν, και ο πρόεδρος Μαημάρ Καντάφι, πρόεδρος τότε της Λυβύης, έθεταν τις ένοπλες δυνάμεις τους αν χρειαστεί κάτω από την διοίκηση των Τούρκων στον πόλεμο που διεξήγαγαν στην Κύπρο! Ποτέ δεν ξεχνώ αυτές τις δύο μουσουλμανικές χώρες και την στάση που κράτησαν τότε…

Φυσικά γνωρίζουμε τις πολύ καλές σχέσεις Τουρκίας και Πακιστάν μέχρι σήμερα. Η πιθανή χώρα που μπορεί να βοηθήσει την Τουρκία να παρασκευάσει πυρηνικό οπλοστάσιο είναι το Πακιστάν, για αυτό και η Αμερική έχει ήδη προειδοποιήσει το Πακιστάν να αποφύγει τέτοια ενέργεια. Ακόμα όταν ο Ερτογάν φυλάκισε το μισό προσωπικό της  αεροπορίας του μετά το πραξικόπημα εναντίον του, είναι το Πακιστάν που προσέτρεξε να τον βοηθήσει προσφέροντας πιλότους για να γεμίσουν οι κενές θέσεις στην τουρκική πολεμική αεροπορία που έμεινε χωρίς προσωπικό (για να παραβιάζει τον ελληνικό εναέριο χώρο στο Αιγαίο και αλλού και να προκαλεί).

Αρχές Απριλίου φέτος (πριν λίγες μέρες) ο Sahbaz Serif, υποψήφιος της αντιπολίτευσης στο Πακιστάν, εξελέγη ως νέος πρωθυπουργός του Πακιστάν  στην κοινοβουλευτική ψηφοφορία. Αμέσως έκανε δηλώσεις και είπε «Ότι είναι καλό για την Τουρκία είναι καλό και για το Πακιστάν. Ότι είναι κακό για την Τουρκία είναι επίσης κακό για το Πακιστάν. Εχθροί της Τουρκίας είναι του Πακιστάν επίσης εχθροί»

Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν έπρεπε να επιτρέπει την είσοδο σε Πακιστανούς, των οποίων ο πρωθυπουργός της χώρας τους κάνει δημόσια τέτοιες δηλώσεις να εισέρχονται στην χώρα.

Οι Πακιστανοί είναι φανατικοί μουσουλμάνοι, εχθροί του Χριστιανικού Ελληνισμού. Στην Κύπρο είναι κοινό μυστικό ότι εκπαιδεύονται στην χρήση όπλων από Τούρκους εκπαιδευτές στις κατεχόμενες περιοχές μας, αλλά ζουν αναμεταξύ μας με ό,τι και αν σημαίνει αυτό. Ας προσέξουν λοιπόν τα αρμόδια όργανα και ας πάρουν στα σοβαρά επιτέλους αυτά που συμβαίνουν στον τόπο μας. Η Κυπριακή Δημοκρατία έπρεπε άμεσα να απελάσει όλους τους Πακιστανούς που ευρίσκονται στην Κύπρο μετά τις δηλώσεις αυτές.

Επίσης τα κόμματα, όπως το κομμουνιστικό ΑΚΕΛ, τι έχει να πει μετά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού του Πακιστάν; Οι ιδέες του ΑΚΕΛ περί πολύ πολυσμητικότητας ήταν λανθασμένες γιατί δεν πιστεύω να ήθελαν να γεμίσουμε την Κύπρο με μαύρους μουσουλμάνους από την Αφρική και φανατικούς μουσουλμάνους από την Ασία που τους βοηθούν οι Τούρκοι να έρθουν στην Κύπρο και να υπακούσουν στις οδηγίες τους.

Επίσης  εργοδότες οι οποίοι προσφέρουν δουλειά σε Πακιστανούς να σέρνονται στα δικαστήρια για το ότι εργοδότησαν  εχθρούς της Κυπριακής Δημοκρατίας. Είδαμε στις οθόνες των τηλεοράσεων μας, πως μας συμπεριφέρθηκε ο Ουκρανός πρόεδρος για τα συμφέροντα της χώρας του. Εμείς δεν γνωρίζουμε επιτέλους τα δικά μας συμφέροντα ως χώρα και ως πολίτες αυτής της χώρας; Γιατί αφήνουμε να γίνονται τέτοια λάθη και γιατί να ανεχόμαστε αυτοί που διαπράττουν τα λάθη αυτά να μην πληρώνουν τα σπασμένα; Τι φοβόμαστε;

Προσωπικά είμαι περήφανος για την μεταναστευτική πολιτική του ΕΛΑΜ που δικαιώθηκε πλήρως! Μόνο όταν πραγματικά αγαπάς τον τόπο σου και νοιάζεσαι τι θα γίνει με τις επόμενες γενεές των Ελλήνων της Κύπρου σκέφτεσαι και πράττεις σωστά σήμερα…

Αινείας