Προεκλογικά είχαμε δώσει υπόσχεση ότι με την είσοδο μας στην βουλή θα παλέψουμε για τα δίκαια του Κυπριακού Ελληνισμού. Όταν κάποιος μελετήσει το προεκλογικό μας πρόγραμμα θα καταλάβει ότι οι υποσχέσεις που έχουμε δώσει έγιναν πράξη αυτόν τον ένα χρόνο. Πριν λίγες μέρες είπα ότι θα αναρτήσω το έργο που έχουμε επιτελέσει. Ξεκινώντας με τις σημαντικότερες προτάσεις νόμου που έχουμε καταθέσει θα αρχίσει αυτή η προσπάθεια ενημέρωσης.

– Πρόταση νόμου για κατάργηση του τέλους €350 για τις εταιρείες. Είναι ένα τέλος που επιβλήθηκε στις εταιρείες επί Μνημονίου και επιβαρύνει δυσανάλογα τις μικρές επιχειρήσεις. Είναι ένας άδικος φόρος που αγνοεί το μέγεθος μια εταιρείας και η κατάργηση του θα λειτουργήσει θετικά για βελτίωση της φορολογικής αδικίας.

– Πρόταση νόμου που τροποποιεί των περί Λαϊκών Αγορών Νόμο. Ένας νόμος που θα επιτρέπει στους πωλητές/παραγωγούς των λαϊκών αγορών να απασχολούν ως βοηθούς συγγενικά τους πρόσωπα κάτι που δεν προνοείται από τον βασικό νόμο.

– Πρόταση νόμου για την μείωση των τελών κυκλοφορίας. Μια πρόταση που θα μείωση κατά 20% τα τέλη κυκλοφορίας όλων των οχημάτων και ταυτόχρονα θα μειώσει τα οχήματα που δεν έχουν ανανεώσει οι ιδιοκτήτες τους την άδεια κυκλοφορίας.

– Πρόταση νόμου για ισότιμη μεταχείριση των Πολιτικών Κομμάτων από τα ΜΜΕ. Μια πρόταση που έρχεται να αποκαταστήσει την αδικία που υπάρχει μέχρι σήμερα. Θα διασφαλιστεί η πολυφωνία που πρέπει να υπάρχει σε μια δημοκρατία αναλογικά με το ποσοστό που έχει το κάθε κόμμα στις τελευταίες Βουλευτικές εκλογές.

– Πρόταση Νόμου για αποκοπή του 13ου Μισθού των Βουλευτών. Με την αποκοπή του τεράστιου αυτού ποσού να δημιουργηθεί ένα ξεχωριστό ταμείο από το λογιστήριο της Βουλής των Αντιπροσώπων για να βοηθηθούν ευπαθείς ομάδες συμπατριωτών μας.

– Πρόταση Νόμου για δημιουργία τουριστικής Αστυνομίας. Ένα σημαντικό μέτρο για την πάταξη της εγκληματικότητας στις τουριστικές περιοχές, ένα επιπρόσθετο μέτρο για πρόληψη από τρομοκρατικές ενέργειες και βελτίωση της ποιότητας του τουρισμού μας.

– Πρόταση νόμου για τροποποίηση της παροχής φοιτητικής χορηγίας. Μια πρόταση που διαφοροποιεί τα μέχρι στιγμής κριτήρια. Συγκεκριμένα η έγκριση να γίνεται βάση εισοδηματικών κριτηρίων και όχι βάση περιουσιακών κριτηρίων.

– Πρόταση νόμου για κατώτατο μισθό. Μια πρόταση που καλύπτει ένα τεράστιο κενό όσο αφορά τον κατώτατο μισθό. Σε πολλά επαγγέλματα δεν υπάρχει όριο και αυτό είναι αδιανόητο. Ο κάθε εργαζόμενος αλλά και ο κάθε εργοδότης είναι υπόχρεος να γνωρίζει τα βασικά του δικαιώματα και τις βασικές του υποχρεώσεις.

– Πρόταση νόμου για εισαγωγή σήμανσης στα οχήματα ΤΑΞΙ. Μια πρόταση που θα λειτουργήσει άμεσα υπέρ των οδηγών ΤΑΞΙ που είναι νομοταγείς και θα μειώσει κατακόρυφα την πειρατεία. Τόσο οι τουρίστες αλλά και πολλοί συμπατριώτες μας δεν μπορούν να αναγνωρίσουν τους νόμιμους οδηγούς ΤΑΞΙ.

Αυτές είναι οι σημαντικότερες προτάσεις νόμου που έχουμε καταθέσει μέχρι σήμερα. Τον επόμενο χρόνο ο αριθμός θα αυξηθεί κατακόρυφα και πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συμπατριώτες μας θα αναδειχθούν και στο κοινοβούλιο. Το σημαντικότερο γεγονός όμως, είναι ότι όλες οι προτάσεις που έχουμε καταθέσει δεν έχουν προχωρήσει σε καμιά επιτροπή και είναι κλεισμένες στα συρτάρια της Βουλής. Αυτό είναι ακόμα μια απόδειξη του πολέμου που δεχόμαστε. Καλό θα ήταν ο λαός να κρίνει τους βουλευτές από τις πράξεις τους και όχι τα λεγόμενα τους στα ΜΜΕ.

Λίνος Παπαγιάννης
Βουλευτής Αμμοχώστου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)