Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο πρόεδρος της Ευρωβουλής και υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν, Μάρτιν Σουλτς, τοποθετεί σε μεταγενέστερο στάδιο την εκμετάλευση του φυσικού αερίου , που εντοπίστηκε στα χωρικά ύδατα της Κύπρου,  μη παραλείποντας να τονίσει πως μελλοντικά θ’ αποτελέσει θεμέλιο για την ανάπτυξη περιφερειακής συνεργασίας.

Σε ερώτηση που τέθηκε στον κ.Σουλτς σχετικά με τους ενεργειακούς πόρους της Κύπρου και την συνεχόμενη προκλητική στάση της Τουρκίας όσον αφορά το συγκεκριμένο θέμα, ο κος Σουλτς εσπέυσε να διευκρινήσει πως μέιζον θέμα αυτή τη στιγμή για την Κύπρο είναι η οικονομική ανάκαμψη συνταυτίζοντας την με την πορεία επίλυσης του Κυπριακού. Απομακρύνοντας έτσι την ιδέα άμεσης εκμετάλευσης του φυσικού αερίου. 

Αξίζει να τονίσουμε ότι ο κ.Σουλτς τόνισε την ανάγκη για άμεση επανεκκίνηση των συνομιλιών. Πλείστες φορές ο κ.Σούλτς και διάφοροι άλλοι υπέρμαχοι των σχεδίων ξεπουλήματος της πατρίδας μας έχουν τοποθετηθεί όσον αφορά το Κυπριακό συμπεριλαμβάνοντας το οικονομικό πρόβλημα και το φυσικό αέριο. Όλα επιβεβαιώνουν τον ερχομό ενός νέου σχεδίου Ανάν υπο την πίεση των δύσκολων οικονομικών περιστάσεων.