Οι δηλώσεις του Μουσταφά Ακκιντζί, ότι εάν υπάρξει θετικό αποτέλεσμα τον Γεννάρη, θα χρειαστεί περίοδος 5-6 μηνών μέχρι το δημοψήφισμα, ξεκαθαρίζει ότι βρισκόμαστε στην τελική φάση των διαπραγματεύσεων. Εκθέτει όμως και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, που δηλώνουν κατά καιρούς (κάποια από αυτά) ότι τάσσονται ενάντια στην Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία.

Η αποδοχή να συνοδεύσουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην Γενεύη, ξεκαθαρίζει πέρα πάσης αμφιβολίας, ότι παρά τις όποιες διαφωνίες τους, στην τελική αποδέχονται το πλαίσιο λύσης. Σε αντίθετη περίπτωση δεν συνέτρεχε λόγος να συνοδεύσουν τον Πρόεδρο.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) με την αποχώρηση του από το Εθνικό Συμβούλιο, τονίζει ότι δεν πρόκειται να μετατραπεί συνένοχο στο έγκλημα που παίζεται στις πλάτες του Κυπριακού Ελληνισμού και είναι η μοναδική πολιτική δύναμη που είχε το σθένος και την τόλμη να το πράξει. Το Κίνημά μας θεωρεί παντελώς λανθασμένη την μετάβαση στην Γενεύη, αλλά και την εμμονή να διαπραγματεύονται το Κυπριακό σαν δικοινοτικό πρόβλημα.

Γραφείο Τύπου

Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)