Σε καιρούς δίσεκτους, όπου τα πάντα καταρρέουν, από την λαίλαπα της παγκοσμιοποίησης μηδενίζοντας κάθε εθνικό χαρακτηριστικό, η παιδεία δεν μπορεί να μείνει ανέπαφη. Στον άξονα της πολυπολιτισμικής τάξης κινήθηκε  συνέδριο στο οποίο ο Αναστασιάδης απηύθυνε χαιρετισμό.

Αφού παραδέχθηκε τις τεράστιες μετακινήσεις ”οικονομικών” μεταναστών, όπως χαρακτήρισε τους παράνομους και τους αιτητές πολιτικού ασύλου, ανέφερε ότι η εκπαίδευση θα πρέπει να καλουπωθεί στα μέτρα της παγκόσμιας τάξης. Παράλληλα, ζήτησε την αρωγή όλων των φορέων, καθηγητών και γονέων, προκειμένου να γαλουχηθούν και να αποδεχθούν τα παιδιά μας τη νέα νοοτροπία.

Επίσης έδωσε και ένα ατυχές παράδειγμα εξισώνοντας Κύπριους μαθητές με τους παράνομους αλλοδαπούς. Δήλωσε χαρακτηριστικά πώς: ”Μαθητές και μαθήτριες, Κύπριοι και αλλοδαποί, μαθητές ευφυείς και με ειδικές ανάγκες και δεξιότητες, μαθητές από μονογονεϊκές οικογένειες, μαθητές που ζουν σε άνετες συνθήκες αλλά και άλλοι που βιώνουν τη φτώχεια, και πολλά άλλα, αποτελούν τη σύνθεση μιας σχολικής τάξης”.

Πράγματι τα  παιδιά των  Κυπρίων ζουν κάτω από της φτώχιας, παιδιά των μονογονεϊκών οικογενειών βρίσκονται σε αδιέξοδα, παιδιά με ειδικές ανάγκες δεν τυγχάνουν σωστής μεταχείρισης αφού βιώνουν την κοινωνική αναλγησία του κράτους σε αντίθεση με τα παιδιά των μεταναστών που τυγχάνουν ευνοϊκής μεταχείρισης από το κράτος.

Βλέπουμε πως ο «υπερπατριώτης» Νίκαρος κόπτετε ιδιαιτέρως για την ένταξη των παράνομων μεταναστών στην κοινωνία, ενώ αδιαφορεί προκλητικά για την φτώχεια και την ανέχεια των νόμιμων κατοίκων του νησιού.

Χριστιανικής Ένωσης Κυπρίων Επιστημόνων. Χριστιανικής Ένωσης Κυπρίων Επιστημόνων.