Ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Γιώργος Βασιλείου, είναι αυτός που στους λογαριασμούς του Υπουργείου Εξωτερικών είναι καταχωρημένος ως χρεώστης ποσού, ύψους €48.087, που τώρα προτείνει τον υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας που υποστηρίζεται από το γνωστό κόμμα των σκανδάλων, το ΑΚΕΛ.

Η Ελεγκτική Υπηρεσία διευκρινίζει ότι το ποσό των €48.087 αφορά διαμονή (όχι όλων για ίδιο αριθμό ημερών) του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Γιώργου Βασιλείου, της συζύγου του, των δύο θυγατέρων του μαζί με τους συζύγους τους και δύο άλλων ατόμων, στα ξενοδοχεία Langham Hilton Hotel, Bloomsbury Park Hotel και Le Meridien Grosvenor House στο Λονδίνο, για κάποιες μέρες για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο του 2000. Το ποσό περιλαμβάνει, εκτός από τα έξοδα διαμονής, και διάφορα άλλα έξοδα στα εν λόγω ξενοδοχεία όπως π.χ. mini bar, εστίαση, τηλεφωνήματα, καθαριστήριο, φιλοδωρήματα.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) απαιτεί την άμεση εξόφληση των όποιων οφειλόμενων ποσών, που αποτελούν πρόκληση απέναντι στο λαό που ζει σήμερα στα όρια της φτώχιας και πρόκληση απέναντι σε δυσπραγούντες ασθενείς των οποίων απορρίφθηκαν οι αιτήσεις τους για μεταφορά στο εξωτερικό.

Ο λαός μπούχτισε με τα μεγάλα λόγια, γι’ αυτό απαιτεί πράξεις …

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)