Σε μία άνευ προηγουμένου πρόκληση προχώρησε Τούρκος βουλευτής, του κυβερνώντος κόμματος του Ερντογάν, μέσα στην ίδια την Ελληνική Βουλή ενώπιον της διακοινοβουλευτικής συνέλευσης του ΝΑΤΟ. Συγκεκριμένα, το φερέφωνο του Ερντογάν είπε επί λέξει:

” Η Τουρκία είναι η τελευταία πλευρά που έχει το φταίξιμο με την Κύπρο. Θα μπορούσε  να είχε υπάρξει λύση στο Κραν Μοντανά. Στο δίκαιο της θάλασσας δεν μετέχει η τουρκική πλευρά. Η ελληνική το περιγράφει ως διεθνές δίκαιο. Η Τουρκία έχει μεγαλύτερη ακτογραμμή προς το Αιγαίο. Είναι μια διαμάχη και προϋποθέτει διαπραγματεύσεις που μέχρι τώρα δεν έχουν γίνει κατορθωτές γιατί η ελληνική πλευρά εμμένει στις μονομερείς ενέργειες και ερμηνείες”

“Στην Κύπρο υπάρχουν δύο μέρη. Αν υπάρχει ανάγκη για υδρογονάνθρακες θα γίνει μετά την επίλυση ή με κοινή συμφωνία των δύο πλευρών για να μοιράζονται τις άδειες. Είναι λοιπόν μια ευκαιρία για την περιοχή. Αν οι ελληνοκύπριοι το θέλουν η πόρτα είναι ανοικτή. Όταν όμως οι εξορύξεις σε μια περιοχή που ανήκει σε δύο περιοχές γίνονται μονομερώς αυτό δεν είναι αποδεκτό και έχει συνέπειες. Ελπίζω και οι δύο πλευρές να εργαστούν για να υπάρξει συνεργασία”.

Κατ’αρχάς να ξεκαθαρίσουμε προς τον Τούρκο βουλευτή πως η Τουρκία δεν είναι η τελευταία πλευρά που έχει φταίξιμο για την Κύπρο, αλλά η μοναδική. Είναι η Τουρκία που εισέβαλε, βίασε, λεηλάτησε και μέχρι σήμερα κατέχει το παράνομα των 37% των εδαφών μας.

Κατά δεύτερον, έγινε ακόμη μία φορά ξεκάθαρο το ποιόν των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν παρών. Οι κατά τα άλλα λαλίστατοι βουλευτές, που φιμώνουν κάθε πατριωτική φωνή του Λαϊκού Συνδέσμου μέσα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, άκουσαν με “προσοχή” τον Τούρκο βουλευτή να απειλεί με συνέπειες εάν συνεχιστούν οι εργασίες στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Μοναδική επιλογή το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.), απέναντι σε όλους στην Κύπρο που δεν έχουν ούτε λέξη να πουν για τις ανεκδιήγητες προκλήσεις των Τούρκων. Η απάντηση μας δόθηκε σαν παρακαταθήκη από τον Λεωνίδα και το Γρηγόρη Αυξεντίου, κάντε την πράξη: ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ!