Η τοποθέτηση του κατοχικού ηγέτη, Μουσταφά Ακκιντζί, για την τουρκική εισβολή στη Συρία, αποτελεί απόδειξη της σύνδεσης μεταξύ Τουρκίας και κατεχομένων, όσο και αν ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ προσπαθούν να μας αποδείξουν το αντίθετο.

Χρησιμοποιώντας τα επιχειρήματα του Ερντογάν, ο κατοχικός ηγέτης υπερασπίζεται την απόφαση της Τουρκίας να εισβάλει σε ξένο έδαφος, να σκοτώσει και να λεηλατήσει, όπως ακριβώς έπραξε και στην Κύπρο το 1974. Μάλιστα, ο Ακκιντζί αναφέρθηκε και στην Κύπρο, ότι υπηρέτησε στην τρομοκρατική οργάνωση ΤΜΤ η οποία “προκλήθηκε από τους φασίστες Έλληνες”. Η δήλωση αυτή έρχεται λίγες ημέρες μετά τις δημόσιες ευχές των λεγόμενων “αξιωματούχων” του ψευδοκράτους προς τον τουρκικό στρατό.

Δεν είναι όμως αυτοί που μας έλεγαν ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ πως επιθυμούν επανένωση και να αποκοπούν από την αγκάλη της Τουρκίας; Δεν είναι αυτοί που δείχνουν δήθεν προσήλωση στις διαπραγματεύσεις για ειρηνική επίλυση του Κυπριακού; ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ επιμένουν ακόμη να επιζητούν την άμεση επανέναρξη των διαπραγματεύσεων με μία χώρα που έχει σε εξέλιξη στρατιωτική εισβολή και με μία μειονότητα που επικροτεί με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την χρήση στρατιωτικών μέσων;

Το ΕΛΑΜ καλεί άπαντες να αντιληφθούν τον ρόλο που επιτελεί ο κατοχικός ηγέτης και οι υφιστάμενοί του. Πρέπει επιτέλους να σταματήσει το θέατρο του παραλόγου και η Κυπριακή Δημοκρατία να αναλάβει δράση προτού να είναι αργά για την Πατρίδα μας.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου
(Ε.ΛΑ.Μ.)