Η ευαισθησία ορισμένων για το μέλλον των τουρκοκυπρίων που εργάζονται στις ελεύθερες περιοχές, αλλά διαμένουν στα κατεχόμενα, προκαλεί το λαϊκό αίσθημα, την στιγμή που είναι αμφίβολο το εργασιακό μέλλον χιλιάδων φορολογούμενων πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας!

Οι δε ενέργειες της Κυβέρνησης να προστατεύσει το εργασιακό καθεστώς των τουρκοκυπρίων που διαμένουν στο ψευδοκράτος, η πρόθεση να ανοίξει τα οδοφράγματα μετά από εντολή των κατακτητών, καθώς και η συγκατάθεσή της για καταβολή ειδικού ανεργιακού επιδόματος προς τους Τ/κ εργαζόμενους που δεν έχουν λογαριασμούς στην Κυπριακή Δημοκρατία, μέσω έκδοσης επιταγών οι οποίες θα αποσταλούν μέσω των ΗΕ, αποτελεί εσχάτη πρόκληση για το λαό!

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) καταδικάζει τις πιο πάνω ενέργειες, που υποβαθμίζουν το Κυπριακό σε μια δικοινοτική διαφορά, ενώ τονίζει ότι σε ένα κράτος που σέβεται τον εαυτό του, δικαιώματα έχουν οι πολίτες που διαμένουν νόμιμα στα εδάφη του και όχι αυτοί που εκούσια προσπαθούν να δώσουν υπόσταση στην κατοχή, πριονίζοντας τη νομιμότητα του.

Εμμένουμε στη πάγια μας θέση για να κλείσουν οριστικά όλα τα οδοφράγματα, ούτως ώστε να σταματήσει η Κυπριακή Δημοκρατία να χρηματοδοτεί την κατοχή.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)