Ο κόσμος το ‘χει τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι λέει μία παροιμία και αυτό ακριβώς επιβεβαιώνει σε σημερινή του συνέντευξη ο πρώην Υπουργός Υγείας της κυβέρνησης Αναστασιάδη, Γιώργος Παμπορίδη.

Απαντώντας σε ερώτηση που αφορούσε την απώλεια ψήφων του Δημοκρατικού Συναγερμού σε σχέση με προηγούμενες εκλογικές διαδικασίες δήλωσε τα εξής: “Δεν ήταν ποτέ όραμα του συναγερμικού κόσμου να καταστεί το κόμμα μας ο ενορχηστρωτής του πολιτικο-οικονομικού κατεστημένου και ο εκτελεστής των επιταγών των Τραπεζών και των “ισχυρών” οικονομικών συμφερόντων. Δεν μας γύρισε τυχαία την πλάτη ο κόσμος μας. Νεολαία και σκεπτόμενοι πολίτες δεν προσελκύονται χωρίς όραμα και πλάνο για διαρκή ρήξη με το παλιό και το σάπιο. Συμβιβαστήκαμε με το βόλεμα των “ημετέρων” δίνοντας την εντύπωση πως η εξουσία είναι λάφυρο.”

Σε πολύ απλά λόγια λοιπόν, ένα παλαιό στέλεχος της πρώτης γραμμής του ΔΗΣΥ δηλώνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο πως πλέον το κόμμα έχει απομακρυνθεί από τους απλούς πολίτες και έχει καταντήσει ενορχηστρωτής του πολιτικο-οικονομικού κατεστημένου και εντολοδόχος του τραπεζικού συστήματος και της οικονομικής ελίτ.

Τα πιο πάνω έχουν φέρει την Πατρίδα μας σε παρακμή και το Λαό μας στην ανέχεια. Η εξυπηρέτηση των συμφερόντων των λίγων και το βόλεμα έχουν οδηγήσει την Κύπρο σε επικίνδυνα αδιέξοδα από τα οποία οφείλει να απεγκλωβιστεί άμεσα μέσω αλλαγής στρατηγικής σε όλους τους τομείς.