Με θαυμασμό παρακολουθούμε τις κομματικές μεταλλάξεις εν όψει προεδρικών εκλογών. Συγκεκριμένα, διαβάσαμε με έκπληξη σε σημερινό Δελτίο Τύπου του Κινήματος Αλληλεγγύη ότι «ο οδυνηρός συμβιβασμός που έγινε ήταν η εγκατάλειψη του ενιαίου κράτους και η υιοθέτηση του ομοσπονδιακού».

Χαιρόμαστε που βλέπουμε κάποια κόμματα να υιοθετούν τις θέσεις των μέχρι πρόσφατα «ακραίων», βλέποντας ότι χάνουν το έδαφος κάτω από τα πόδια τους.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) δια του παρόντος δελτίου ξεκαθαρίζει ότι ήταν το πρώτο και το μοναδικό κόμμα που πρότασσε από την πρώτη μέρα ιδρύσεως του, ως θέση αρχής, το ενιαίο κράτος, όταν διάφοροι με την υποψηφιότητα τους έδιναν για δεκαετίες ψήφους σε ομοσπονδιακά κόμματα. Μάλιστα το Κίνημά μας κατέθεσε και συγκεκριμένη πρόταση για αλλαγή στρατηγικής με στόχο το ενιαίο κράτος, ενώ η Αλληλεγγύη με επίσημη εξαγγελία στηρίζει στις προεδρικές την υποψηφιότητα του ΔΗΚΟ, το οποίο προτείνει Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία με ορθό(;) περιεχόμενο.

Να υπενθυμίσουμε ότι η «Αλληλεγγύη» σε συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου στις 13/02/17 έδωσε την συγκατάθεση της στο κοινό ανακοινωθέν που είχε ως πλαίσιο την Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, ενώ συμμετείχε και ως συνταξιδιώτης, στις πενταμερείς διασκέψεις  στην Γενεύη και στο Κρανς Μοντάνα, όπου πραγματοποιούνταν συνομιλίες στην αρχή της ΔΔΟ. Εκτός και αν το Κίνημά Αλληλεγγύη πίστευε ότι με τις πολυτελείς διακοπές στα ελβετικά θέρετρα θα μπορούσε να διεκδικήσει αλλαγή πλαισίου συνομιλιών.

*Δηλώσεις ΜΜΕ*

Γεάδης Γεάδη
Εκπρόσωπος Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)